Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Καμιά ουσιαστική δέσμευση από την κυβέρνηση

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ

Σε γεφύρι της Αρτας έχει εξελιχθεί η υπόθεση του νοσοκομείου της Κέρκυρας και χτες για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους. Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην τελευταία δέσμευση του υπουργείου Υγείας ότι το νοσοκομείο θα λειτουργούσε στις αρχές Γενάρη με το αναγκαίο προσωπικό τη στιγμή που εξαγγέλθηκαν μόνο 35 νέες προσλήψεις όταν οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πολλαπλάσιες.

Απαντώντας η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου γενικόλογα αναφέρθηκε στις προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί πανελλαδικά λέγοντας ότι ήδη εγκρίθηκε η πρόσληψη 1.000 γιατρών πέραν των οργανικών θέσεων και 3.103 νοσηλευτών. Για το νοσοκομείο Κέρκυρας παραδέχθηκε ότι προκηρύχθηκαν μόλις 35 θέσεις γιατρών και είπε ότι από τη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών θα υπάρξει ένας αριθμός που θα αφορά το νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Οι Κερκυραίοι έχουν αγανακτήσει και θεωρούν ότι εμπαίζονται διαχρονικά τόνισε στην παρέμβασή του ο Χ. Χαραλάμπους υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα νοσοκομείο που εδώ και 20 χρόνια εξαγγέλλεται τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ.

Ο βουλευτής είπε ότι με λιγότερους από 400 εργαζόμενους που έχει αυτή τη στιγμή το παλιό νοσοκομείο και με τους 35 που θα προσληφθούν δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα καινούργιο νοσοκομείο 330 κρεβατιών όταν ο οργανισμός προβλέπει 860 άτομα προσωπικό. Το καινούργιο νοσοκομείο, συνέχισε, έχει έναν υπερσύγχρονο εξοπλισμό τον οποίο φυσικά δεν μπορούν να τον λειτουργήσουν ο ένας υδραυλικός και ο ένας ηλεκτρολόγος που αποτελούν σήμερα την τεχνική υπηρεσία του παλιού νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ