Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10575

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στις 10 Φλεβάρη να «νεκρώσει» κάθε τόπος δουλειάς

Σε απεργιακό ρυθμό μπαίνουν εργαζόμενοι, σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, επιτροπές αγώνα σε τόπους δουλειάς με στόχο η απεργία στις 10 Φλεβάρη να δώσει ταξική απάντηση στην αντεργατική επίθεση.


ΣΕΛ.  11

ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης»

ΚΚΕ: Κανένας σεβασμός, καμία υπακοή στις συμφωνίες και τους στόχους της πλουτοκρατίας της ΕΕ και των κομμάτων της. Λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή του «ευρωμονόδρομου»

Η ουσία του προγράμματος σταθερότητας, δηλαδή του συμβολαίου που συνυπογράφουν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία, έχοντας τη συναίνεση της ΝΔ, είναι η εξής: Αξιοποιούν την κρίση, δηλαδή την αρρώστια του συστήματός τους, για να προχωρήσουν στον «ακρωτηριασμό» των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς. Για να ανατρέψουν τις τελευταίες κατακτήσεις πρώτα από όλα στο Εργασιακό, στο Ασφαλιστικό και τους μισθούς, για να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Με γενναιόδωρη κρατική χρηματοδότηση, που θα οδηγήσει σε πρόσθετη φορολογική αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Προωθούν μέτρα που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων και όχι στη σχεδιασμένη ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Τα λαϊκά στρώματα να μην εξαπατηθούν ούτε να φοβηθούν. Να μη δεχθούν να αιμορραγήσουν για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών εντός και εκτός της χώρας, να παραδώσουν τα δικαιώματά τους. Να παλέψουν πιο αποφασιστικά για σταθερή εργασία, για πραγματικές αυξήσεις, προστασία των ανέργων, για σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια.


ΣΕΛ.  6   -   8

ΑΪΤΗ
Τραγωδία για εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους

Οσο περνάνε οι μέρες τόσο έρχεται στο φως το μέγεθος της τραγωδίας που βιώνει ο δοκιμαζόμενος λαός της Αϊτής. Μια φυσική καταστροφή έχει πάρει διαστάσεις ολέθρου με τα θύματα να αναμένεται να φτάσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες (όχι μόνο από το σεισμό, αλλά και από την πείνα, τη δίψα και τις επιδημίες) γιατί δεν υπάρχουν υποδομές, γιατί η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι το καθεστώς που έχουν επιβάλει σε αυτή τη χώρα της Καραϊβικής οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  17

Δύο στρατόπεδα

Με τη φράση «ή τώρα ή ποτέ» σηματοδότησε ο πρωθυπουργός την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιβάλει αντιλαϊκά μέτρα-φωτιά. «Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι δε θα κάνουμε πίσω. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να πάρουμε σκληρά και αυστηρά μέτρα στην οικονομία, στο Ασφαλιστικό (ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα), στη φορολογία (νέοι φόροι στο λαό), στην Παιδεία (επέκταση της εμπορευματοποίησης και της διά βίου κατάρτισης), πάμε σε επίσπευση των διαδικασιών για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ (ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες)». Μίλησε για «παρασιτικά κατεστημένα που καθηλώνουν την πρόοδο», και ότι «υπάρχουν αντιδράσεις και αντιστάσεις επειδή ταρακουνιούνται συμφέροντα», επειδή το ταξικό κίνημα οργανώνει την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» είναι αντιλαϊκός τυφώνας. Με την κυβέρνηση συμπορεύονται οι επιχειρηματίες, η ΝΔ, οι εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ο λαός είναι στην αντίπερα όχθη. Με το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα να αντεπιτεθεί. Τώρα, πριν νομοθετηθούν, πριν είναι αργά. Στην απεργία με το ΠΑΜΕ, στα μπλόκα των μικρομεσαίων αγροτών με την ΠΑΣΥ. Να συσπειρωθεί με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο επίκεντρο της δράσης της η Υγεία

ΣΕΛ.  22
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ραντεβού τη Δευτέρα στον κόμβο της Νίκαιας

ΣΕΛ.  20  -  21
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαιτούνται μέτρα προστασίας των ανέργων

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ