Σάββατο 16 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κηδεύτηκε χτες ο Τάσος Αυγερινός

Το τελευταίο «αντίο» στον Τάσο Αυγερινό, στον «Οίστρο» του «Ριζοσπάστη», έδωσαν χτες, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του από τον «Ριζοσπάστη», άλλες εφημερίδες και από το δικαστικό ρεπορτάζ το οποίο υπηρέτησε για χρόνια, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Το «ύστατο χαίρε» στο σύντροφο και συνάδελφο Τάσο Αυγερινό, από μέρους της Διεύθυνσης, της Συντακτικής Επιτροπής, όλων των συναδέλφων και εργαζομένων στον «Ριζοσπάστη» και το προσωπικό της «Σύγχρονης Εποχής», απηύθυνε ο Γιάννης Ζαγγανάς που στάθηκε στην ξεχωριστή προσωπικότητά του. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συντρόφου και συναδέλφου που, με την απλή γλώσσα του λαού, μέσα από το «Ριζοσπάστη», με τα μάτια της εργατικής τάξης, με το δημοφιλή του «Οίστρο», τα χρονογραφήματα και τα σχόλιά του, περιέγραφε την επικαιρότητα. Αναφερόμενος στο πολύπλευρο ταλέντο του Τάσου, δεν παρέλειψε να σημειώσει την αξιόλογη συγγραφική του δουλειά αλλά και τη ζωγραφική, στην οποία «ευδοκίμησε», αν και απασχολούμενος ερασιτεχνικά.

Καταλήγοντας είπε: «Τάσο, κρατάμε και θα κρατήσουμε για πάντα τη σεμνή σου παρουσία, θα σε θυμόμαστε πάντα, έτσι, καλοσυνάτο, ευγενικό και πρόθυμο να βοηθήσεις όποιον σου το ζητούσε, με τις υποδείξεις και τον καλό σου λόγο. Καλό σου ταξίδι, σύντροφε».

Στην κηδεία παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και Στέφανος Λουκάς, Διευθυντής του «Ρ», αντιπροσωπεία από τη Διεύθυνση της «Σύγχρονης Εποχής», με επικεφαλής την Καίτη Φειδάκη, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Πάνο Σόμπολο και πλήθος άλλοι.

Η Διεύθυνση, η Συντακτική Επιτροπή και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη», η Διεύθυνση και το προσωπικό της «Σύγχρονης Εποχής» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ