Κυριακή 3 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Εφυγε» ο σ. Νίκος Τσουνάκης

Πέθανε ξαφνικά την Παρασκευή 1η Γενάρη ο σύντροφος Νίκος Τσουνάκης, σε ηλικία 63 ετών. Ηταν μέλος της ΚΟΒ Οικοδόμων Ιλίου της Αχτίδας Κατασκευών της ΚΟΑ. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1976. Διατέλεσε γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ και μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

Ηταν συνδικαλιστικό στέλεχος στο χώρο των Οικοδόμων και υπήρξε πρόεδρος του Παραρτήματος Ιλίου - Πετρούπολης - Αγ. Αναργύρων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Επίσης για ένα διάστημα χρεώθηκε τη δουλειά του γενικού γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Ο σ/φος Νίκος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του πάλευε αταλάντευτα μέσα από τις γραμμές του Κόμματος προσηλωμένος στο σκοπό για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας - λαϊκής οικονομίας, του Σοσιαλισμού.

Δε λιγοψύχησε ούτε μια στιγμή. Στην κρίσιμη μάχη που έδινε το Κόμμα στο 13ο Συνέδριο πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια των αναθεωρητών να αλλάξουν τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος. Η συμβολή του ήταν καθοριστική.

Ο σ/φος Νίκος έζησε, αγωνίστηκε και τέλειωσε την ζωή του όπως αρμόζει σε έναν κομμουνιστή.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα 4 Γενάρη, στο Νεκροταφείο των Αγ. Αναργύρων, στις 4 μ.μ. Η οικογένειά του καλεί τους συντρόφους, αντί για στεφάνια, να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ