Κυριακή 3 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Καλοκαίρι μέσα στην καρδιά του χειμώνα

Σαν μια ηλιαχτίδα στις σκοτεινές μέρες του Δεκέμβρη, μια φωτεινή, φιλική ηλιαχτίδα, εμφανίστηκε το νέο βιβλίο της αγαπητής σε όλους μας Βάσως Ψαράκη, για να ζεστάνει, να ομορφύνει τις ώρες μας αλλά και να «ταΐσει» τη φαντασία μας. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. «Στο Κάστρο της Σουμουτού, η Τουρουπίτα μαγειρεύει μαζί με τα παιδιά» (εκδ. «Πατάκη»). Σε αυτό το συναρπαστικό Κάστρο που κρύβεται μέσα στο πυκνόφυτο δάσος, μια παρέα παιδιών συναντά την υπέροχη Τουρουπίτα, τη δημοφιλή μάγισσα της Κουζίνας, και με τρόπους παιχνιώδεις, τραγούδια, κέφι, και οίστρο μαγειρεύουν 24 συνταγές. Φαγητά πρωτότυπα, νόστιμα και υγιεινά, που η ονομασία τους και μόνο, ανοίγουν την όρεξη σε μικρούς και μεγάλους, όπως η Σούπα του Πειρατή, οι κουραμπιέδες του Μάγου Σαλαδίκ, Σολομός στο φούρνο με φρούτα, η Σαλάτα Ουράνιο Τόξο κ.ά.

Και τις 72 σελίδες του βιβλίου, η γνωστή εικονογράφος και συγγραφέας, τις έχει γράψει με το χέρι της και συμπορεύονται με τρόπο ταιριαστό, με τις συνακόλουθες εικόνες.

Οι ιστορίες της Βάσως Ψαράκη δίνουν συναρπαστικά ερεθίσματα για ανάγνωση, γνώση και δράση και αποτυπώνονται στη μνήμη των μικρών θαυμαστών της. Ακόμη και όταν μεγαλώσουν τις ανακαλούν, ιστορίες που μοιάζουν να φέρνουν το καλοκαίρι μέσα στην καρδιά του χειμώνα.


Τ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ