Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Τεράστιες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις στο Δήμο Οινιάδων. Η αιτία δεν είναι μόνο οι έντονες βροχοπτώσεις. Είναι η άναρχη χρήση των νερών του Αχελώου, η έλλειψη μέτρων από μεριάς πολιτείας και ΔΕΗ, ώστε να μη γίνεται απεγκλωβισμός τεράστιων ποσοτήτων νερού σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων από τα υδροηλεκτρικά φράγματα του Αχελώου - Καστρακίου - Στράτου. Το νερό, όπως τονίζουν σε Ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μπάμπης Χαραλάμπους, από κοινωνικό αγαθό ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, φτάνει να γίνεται εφιάλτης. Και ρωτούν τι μέτρα θα παρθούν για τη σωστή διαχείριση των νερών στο φράγμα του Αχελώου, την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την αποζημίωση στο 100% των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες.

-- Προβλήματα εμφανίζονται στη λειτουργία του Μαμάτσιου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπου πρόσφατα έκλεισε η παιδιατρική κλινική, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότερες κλινικές του νοσοκομείου με πιο άμεσο την καρδιολογική, αλλά και τη μονάδα τεχνητού νεφρού που έχει μείνει με ένα νεφρολόγο, ενώ το διαβητολογικό ιατρείο που εξυπηρετεί 12.000 ασθενείς παραμένει κλειστό. Οι γιατροί, λόγω των τεράστιων ελλείψεων, είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν με 10 και 15 εφημερίες το μήνα, ενώ σε συνθήκες υπερεντατικοποίησης εργάζεται και το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα πρόκειται να πάρει, ώστε να στελεχωθεί με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό το Νοσοκομείο Κοζάνης.

-- Τα σοβαρά προβλήματα για τους εργαζόμενους στη Γενική Τράπεζα, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σε πολλά καταστήματά της κλείσιμο τμημάτων, με συνέπεια πολλοί εργαζόμενοι να μετατίθενται σε άλλα καταστήματα της Τράπεζας, μακριά από τον τόπο κατοικίας και εργασίας τους, ακόμα και σε διαφορετικούς νομούς, θέτουν με Ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαυρίκος και Αγγελος Τζέκης. Οι βουλευτές ρωτούν τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση.

-- Το νέο Αεροδρόμιο της Ρόδου, μετά την πρόσφατη επέκτασή του, διαπιστώθηκε ότι έχει πρόβλημα με τη μόνωσή του. Με την πάροδο του χρόνου δεν αποκαταστάθηκαν οι ατέλειες και οι πρόχειρες κατασκευές της μόνωσης της στέγης, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις και με τη διάβρωση του κτιρίου θα υπάρξει ακόμα και θέμα στατικότητας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου και Γιώργος Μαυρίκος ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι άμεσα μέτρα θα λάβει για τη γρήγορη αποκατάσταση του κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ