Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΣΑΚ
«Πράξεις ή αλλιώς λουκέτο»

Συνάντηση με τον νέο γενικό γραμματέα του ΠΣΑΚ, Παναγιώτη Μπιτσαξή, είχε ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος το μεσημέρι της Δευτέρας. Σ' αυτή επρόκειτο να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ, ωστόσο έθεσαν ως όρο να σταματήσει από πλευράς ΠΣΑΚ η απειλή λοκ άουτ στο πρωτάθλημα. Ο σέντερ του ΠΑΟΚ αποχώρησε με αιχμές κατά της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ τονίζοντας πως η απειλή των παικτών για απεργία διαρκείας από την πρώτη ημέρα του νέου έτους θα γίνει πράξη, αν δεν ικανοποιηθούν από την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς τα αιτήματα των καλαθοσφαιριστών.

«Ποτέ, όμως, δεν λάβαμε απάντηση, ούτε συζητήθηκαν τα θέματά μας έστω σε ένα ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Και αυτό έγινε εσκεμμένα, μόνο και μόνο για να μην μας δώσουν απαντήσεις. Τότε δεν υπήρχε καν το θέμα της απεργίας. Και αυτό το λέω, γιατί από τότε που την εξαγγείλαμε, ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ λένε ότι δεν συζητάμε υπό απειλή απεργίας. Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε καμία ενημέρωση και τοποθέτηση πάνω στα προβλήματά μας. Η απάντηση του ΕΣΑΚΕ είναι ότι δεν συζητά υπό καθεστώς απεργίας, όμως αυτό είναι μια δικαιολογία για να μην τοποθετηθεί πάνω στα καυτά θέματα. Η απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα. Δεν έχουμε ούτε χούντα, ούτε φασισμό, αλλά δημοκρατία. Οι συμπεριφορές ομάδων ή του ΕΣΑΚΕ, είναι αντισυνταγματικές, όταν αποφασίζουν με το έτσι θέλω να σπάσουν συμβόλαια και να κόψουν σε παίκτες το μπάσκετ ή τους αφήνουν απλήρωτους».

Η διοίκηση του ΠΣΑΚ και ο κ. Μπιτσαξής θα συναντηθούν άλλες δύο φορές μέχρι το τέλος του 2009, ενώ αναβλήθηκε το προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ