Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Αλλαγή φρουράς

Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου (15η) δημιούργησε νέα δεδομένα στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην πρώτη θέση και ο Ολυμπιακός στη δεύτερη... μέσω της διαδρομής ΟΑΚΑ - Χαριλάου. Σε αρκετά γήπεδα υπήρχαν... αγιοβασιλιάτικες διαιτησίες, ενώ στα αρνητικά με έντονα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας κατατάσσεται η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων. Η σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονται εντός παιδιάς, ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί. Από τα εκατομμύρια ευρώ που τζιράρονται στις ΠΑΕ, θεωρείται πολυτέλεια να δοθούν κάποιες χιλιάδες για να μη γίνονται - από τους ποδοσφαιριστές - βήματα τρόμου (σοβαρών τραυματισμών)...

Τα εύκολα δύσκολα και τούμπαλιν έκανε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. «Σπατάλησε» το πρώτο 45λεπτο με νωθρή εμφάνιση και... καθάρισε άνετα στο δεύτερο που «ανέβασε στροφές». Αφού λοιπόν έκανε το καθήκον του περίμενε την επομένη ένα δώρο από το «Κλ. Βικελίδης». Αρης και Ολυμπιακός (... στο πνεύμα των ημερών) δεν του χάλασαν το χατίρι. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια (ως τώρα) της σεζόν και οι φιλοξενούμενοι (όπως και το διαιτητικό τρίο) ένα από τα χειρότερα. Οι μεν λοιπόν πανηγύρισαν μια σημαντική (βαθμολογικά και ψυχολογικά) νίκη, οι δε έχασαν το παιχνίδι, την πρωτιά και μεγάλωσαν τη πίεση που νιώθουν.

Ο ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Εργοτέλη και να εδραιωθεί στην τρίτη θέση. Σημαντική επικράτηση και για τον Αστέρα Τρίπολης που σκαρφάλωσε στην 4η θέση και (βάσει βαθμολογίας και αποτελεσμάτων) κάνει βάσιμα ευρωπαϊκά όνειρα. Το «όπου φτωχός (όχι μόνο οικονομικά) και η μοίρα του» ταιριάζει απόλυτα στην ΑΕΚ που προκαλεί λύπη. Επέστρεψε στις νίκες η Καβάλα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Κέρδισε στη Ν. Σμύρνη τον φορμαρισμένο Πανιώνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ