Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΣΦΑΓΗ

ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: «επιτέλους κάποιος πρέπει να εξηγήσει στο ΠΑΣΟΚ ότι η κατάσταση είναι σοβαρή. Οτι δεν ενδείκνυται για επικοινωνιακά παιχνίδια και κούφια λόγια. Οτι οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν βρισκόμαστε στη δεκαετία του '80 με πολιτικές τύπου "Τσοβόλα δώσ' τα όλα"» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΑΤΩΝΟΥΝ: «το ερώτημα που απασχολεί όλους όσοι θα κληθούν να πληρώσουν είναι: Προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις (...) Ο πρωθυπουργός, πάντως, πρόσφατα δήλωσε ότι «θα ματώσουν όσοι πρέπει να ματώσουν». Είναι εύκολο να ληφθούν μέτρα γενναία, αποφασιστικά και δραστικά. Στα λόγια και η κοινή γνώμη είναι σύμφωνη. Το δύσκολο είναι να εφαρμοστούν και να αποδώσουν. Και βεβαίως να είναι δίκαια, για να μην πληρώσουν οι συνήθεις φορολογούμενοι» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ: «το βάρος της προσπάθειας θα πέσει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και στην αναμόρφωση του Ασφαλιστικού. Ας μην τρέφει όμως κανείς αυταπάτες. Η φοροδιαφυγή δεν αφορά μόνο κάποιους μεγάλους φοροκλέφτες. Είναι μια ευρύτατα διαδεδομένη κοινωνική πρακτική, χάρη στην οποία μάλιστα μπορούν και επιβιώνουν χιλιάδες επαγγελματίες και μικροεπιχειρήσεις. Οσο για το Ασφαλιστικό, πέρα από κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις, αν πρόκειται να εξοικονομηθούν πόροι - αν για παράδειγμα γίνουν πραγματικά ανταποδοτικές οι συντάξεις - τότε θα θιγούν και πολλοί μισθωτοί. Θα υπάρξουν με άλλα λόγια σοβαρές κοινωνικές αντιστάσεις» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΝΑ ΠΑΝΕ ...ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ: «καθώς ο λαός καλείται να πληρώσει πάλι το κόστος πρέπει να ενημερωθεί (...) ποιος είναι ο σκοπός για τον οποίο το κράτος τον απομυζά για μιαν ακόμη φορά» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ: «τα ψέματα τελείωσαν και ήλθε η ώρα της αναγκαστικής προσγείωσης (...) ο πρωθυπουργός έχει ακόμη νωπή εντολή και μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ