Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δέσμια των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων

Παρέμβαση του Σπ. Χαλβατζή, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στη συζήτηση σχετικής Επερώτησης στη Βουλή

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν διαχρονικά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν διαχρονικά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών
To ρόλο των ιμπεριαλιστικών κέντρων στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και ειδικότερα στις σχέσεις με την Τουρκία, την ΠΓΔΜ και το Κυπριακό, ανέδειξε χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης του ΛΑ.Ο.Σ., ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Χαρακτηριστικό της σκοπιάς από την οποία ο Γ. Καρατζαφέρης προσπάθησε να υπερασπιστεί δήθεν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, είναι το γεγονός ότι στην ομιλία του ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για το σχέδιο Μάρσαλ και τη στάση τους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι η αιτία που γεννά την επιθετικότητα της Τουρκίας είναι η - με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - ένταξή μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που έχουν ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή και αξιοποιούν την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Ολα τα υπόλοιπα κόμματα, συνέχισε, όταν κρίνουν την εξωτερική πολιτική αφήνουν απ' έξω τις ευθύνες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τη στιγμή που όλοι οι παραπάνω οργανισμοί προωθούν με διάφορες ρυθμίσεις τη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και το μόνο που προτείνουν είναι ένας ανταγωνισμός για αναβάθμιση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας μέσα στο ΝΑΤΟ.

Για τη στάση αυτή έναντι του ΝΑΤΟ, κρίνονται όλοι και ανάμεσά τους και ο ΛΑ.Ο.Σ., που έκανε την Επερώτηση, είπε ο Σπ. Χαλβατζής, υπενθυμίζοντας ότι το ΝΑΤΟ δε διαφωνεί με τη θέση της Τουρκίας για τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο και, ταυτόχρονα, απαιτεί την ενίσχυση των Ελλήνων στρατιωτών στους διάφορους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ανά τη Γη.

Σχετικά με την ΠΓΔΜ, αφού υπενθύμισε ότι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ήταν αυτές που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, είπε ότι το ΚΚΕ σταθερά τονίζει ότι η λύση στο θέμα του ονόματος είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός, το σταμάτημα της αλυτρωτικής προπαγάνδας και ο σεβασμός των συνόρων. Για το Κυπριακό, είπε ότι είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και κατήγγειλε ότι ασκούνται πιέσεις για την αμφισβήτηση της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ