Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Ο λαός έχει και το δίκιο και τα μέσα να το επιβάλει, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, με την οποία το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παρουσίασε τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, απαιτώντας:

  • Ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα.
  • Διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αντιστρέφοντας τα ψεύτικα διλήμματα με τα οποία τα κόμματα του κεφαλαίου προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι το ΚΚΕ παλεύει για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αυτό το στρατηγικό στόχο υπηρετούν και οι στόχοι πάλης που καταγράφονται στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ. Τον πρωτοπόρο ρόλο που παίζουν οι κομμουνιστές στην οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, ανέδειξε και η παρουσία στη χτεσινή συνέντευξη εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης και μελών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής εργαζομένων με STAGE. «Μη χάνετε το πείσμα σας», τους είπε μεταξύ άλλων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας μαζί τους λίγο πριν τη συνέντευξη και καλώντας τους να αξιοποιήσουν την αγωνιστική τους πείρα, μπροστά και στη μεγάλη απεργία της 17ης Δεκέμβρη.

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα εκτενή αποσπάσματα από την εισηγητική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους και τα βασικά σημεία - στόχους πάλης που περιλαμβάνουν οι δυο προτάσεις νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ