Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χτυπά αταλάντευτα τη σταθερή εργασία

Τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβερνητική πολιτική επισήμανε χτες ο υπουργός Εσωτερικών

Τη συνέχιση του καθεστώτος ομηρίας των συμβασιούχων του Δημοσίου, αντί της αναπλήρωσης των κενών που καλύπτουν, με προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη απασχόληση και ασφάλιση επιλέγει η κυβέρνηση. Το επιβεβαίωσε εκ νέου χτες ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, εκτιμώντας μάλιστα ότι δεν υφίσταται διαφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι παύουν εφεξής οι συμβάσεις έργου για την κάλυψη αναγκών, εκτός όμως «αν είναι γνήσιες οι συμβάσεις έργου με φυσικά πρόσωπα», προσθέτοντας επίσης ότι «παγώνουν» οι προσλήψεις για το 2010 λόγω δημοσιονομικής ανέχειας. Διευκρίνισε όμως ότι μπορούν να παραταθούν οι συμβάσεις έργου που λήγουν το τελευταίο δίμηνο του 2009.

Παράλληλα, ο Γ. Ραγκούσης, σχολιάζοντας τη φράση του Α. Τσίπρα «προκηρύξτε άμεσα διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ», τόνισε ότι η φράση αυτή «είναι όλη μας η πολιτική. Είπατε: Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τους συμβασιούχους, προκηρύξτε θέσεις μέσω ΑΣΕΠ. Μα, αυτή είναι η πολιτική μας! Δε διαφωνούμε πουθενά. Δε διαφωνείτε πουθενά»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ