Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές συναντήσεις

Tα τραγούδια του έργου «Ενας όμηρος» του Μπρένταν Μπίαν, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς τη Δευτέρα (9 μ.μ.) στις «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός, 210.3414.350), στο πλαίσιο των Δευτεριάτικων αφιερωμάτων του στη μελοποιημένη ποίηση. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη μουσική του Μ. Θεοδωράκη για το θέατρο με μελωδίες που αγαπήθηκαν και σημάδεψαν το μετέπειτα έργο του. Αφηγητής είναι ο Κώστας Καζάκος. Σήμερα (10.30 μ.μ.), ο Μ. Μητσιάς προσφέρει ένα ακόμη οδοιπορικό με διαχρονικές επιτυχίες, με τη συμμετοχή των Ρίτας Αντωνοπούλου και Μάγδας Πένσου.

  • «Αρχόντισσά μου μάγισσα...» τιτλοφορείται η μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη που θα παρουσιάζει o Βασίλης Λέκκας με τους συνεργάτες του, από τις 7/12 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο θέατρο «Ανεσις» (Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, 210.7707.227). Συνοδοιπόρος του, στην ερμηνεία η Φένια Παπαδόδημα. Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Νινιός.
  • Ενα διήμερο μαγευτικό ταξίδι παραδομένο στα τραγούδια του κόσμου θα προσφέρουν η Μαρία Φαραντούρη, η Ελλη Πασπαλά και η Σαβίνα Γιαννάτου, τη Δευτέρα και την Τρίτη (9 μ.μ.), στο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 5, 210.3213.100). Τραγουδίστριες με ιδιαίτερη μουσική διαδρομή η καθεμιά, ξανασυναντώνται επί σκηνής δέκα χρόνια μετά, ενώνοντας λυρικότητα, πάθος, ερμηνείες, σε μία παράσταση - πανδαισία φωνητικών αποχρώσεων και μαγευτικών ήχων. Συνταξιδιώτης τους ο σπουδαίος πιανίστας Τάκης Φαραζής και μια ορχήστρα με εξαίρετους σολίστες.
  • Μια «Κουρελού» πλεγμένη με τα υφάδια των τραγουδιών και συγκινήσεων ξεδιπλώνει η Βασιλική Καρακώστα, κάθε Δευτέρα (10 μ.μ.), στο «Οξυγόνο» (Βούρβαχη και Κορυζή 4, Νέος Κόσμος, 210.9240.740).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ