Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Να σπάσουν η τρομοκρατία και οι αυταπάτες

«Απλώνει» η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη

Mε ζητούμενο την ενίσχυσης της ταξικής οργάνωσης και συνείδησης των εργαζομένων συνεχίζονται καθημερινά οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη. Με πολύμορφες παρεμβάσεις οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και το κλίμα ηττοπάθειας, να οξυνθεί η ιδεολογική διαπάλη με την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, να οργανώσουν οι εργαζόμενοι την αντεπίθεσή τους προτάσσοντας συνολικά τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ομόφωνη απόφαση συμμετοχής στην απεργία έλαβαν οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Λευκάδας και Αρτας, καλώντας τα σωματεία να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις και να συντονίσουν τη δράση τους με συσκέψεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το Εργατικό Κέντρο Αρτας πραγματοποιεί σύσκεψη στις 9 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ενώ στη Λευκάδα συνεδριάζουν αυτή τη βδομάδα τα ΔΣ των σωματείων Οικοδόμων και Συμβασιούχων.

Να συμμετάσχει στην απεργία αποφάσισε χτες και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ενώ το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αθήνας πραγματοποίησε σύσκεψη με τις διοικήσεις επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου. Στην οργάνωση της δουλειάς για την απεργία προχωρά και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και Συναφών επιχειρήσεων Αττικής που συγκρότησε απεργιακή επιτροπή.

Στη μάχη της απεργίας εντάσσονται η οργάνωση της πάλης και για κάθε ζήτημα που προκύπτει σε κάθε κλάδο. Σ' αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να αξιοποιηθεί και η πείρα από την επιτυχία της χτεσινής απεργίας στο εργοτάξιο της ΕΡΚΑΤ του υπό κατασκευή ΕΡΑΣΙΝΕΙΟΥ Ογκολογικού Νοσοκομείου στο Κορωπί, που έγινε με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και την καθολική συμμετοχή των εργατών και στην περιφρούρηση της απεργίας. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την πάλη για να πάρουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστά η εργοδοσία εδώ και τέσσερις μήνες.

Αντίστοιχη σημασία αποκτά και η επιτυχία της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην επιχείρηση «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΑΕ» (από τις 12 π.μ. μεθαύριο Παρασκευή 4 Δεκέμβρη μέχρι τις 12 μ.μ. της 5ης Δεκέμβρη), όπου η εργοδοσία χρωστά δεδουλευμένα δύο μηνών, υπερωρίες, αναδρομικές αυξήσεις κτλ.

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της επόμενης Κυριακής 6 Δεκέμβρη (10 π.μ. στα γραφεία του, Μητροπόλεως 10), καθώς η επίθεση των μεγαλεμπόρων εντείνεται όπως φαίνεται και από τη νέα επιχείρηση για κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Επιπλέον, για την καλύτερη προετοιμασία της μάχης έχουν προγραμματιστεί:

  • Σήμερα, Τετάρτη, σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».
  • Μεθαύριο Παρασκευή 4/12 το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ασφαλιστικό και η θέση των εργαζομένων», στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Απάντηση στους υποστηρικτές της εργοδοσίας

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της 17ης Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση, που στο Βόλο θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, απηύθυνε με χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Μεταξύ άλλων, σημειώθηκε πως η επιτυχία της απεργίας πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, ειδικά την ώρα που η επιθετικότητα των εργοδοτών εντείνεται και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τους απλώνουν «χείρα βοηθείας». Χαρακτηριστικά είναι όσα εξελίχθηκαν στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου που ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση προσπάθησαν να εκφυλίσουν, κρύβοντας ταυτόχρονα την αγαστή συνεργασία που τις συνδέει. Σ' αυτή τη βάση, η ΑΠ όπως και η ΔΑΚΕ αρνήθηκαν πρόσφατα ακόμα και να συζητηθεί η συμμετοχή στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Ακόμα οι παρατάξεις αυτές έχουν «πετάξει στο καλάθι των αχρήστων» αίτημα του κλαδικού συνδικάτου και επιχειρησιακών σωματείων μετάλλου για κινητοποιήσεις ενάντια στο μπαράζ απολύσεων εργαζομένων του κλάδου κτλ. Φέτος, η ΑΠ δεν όρισε δικούς της υποψήφιους για την Εφορευτική Επιτροπή καθώς και για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Κάτι ανάλογο έγινε και στο προηγούμενο Συνέδριο όπου δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο με εκπροσώπους για τη ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ