Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Απλήρωτοι εργαζόμενοι και χαράτσια στους γονείς!

Αγωνιστική παρέμβαση ταξικών δυνάμεων και φορέων, αύριο στο υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για τα εκρηκτικά προβλήματα των Κέντρων Ειδικής Αγωγής και των εργαζομένων σε αυτά, αλλά και για να σταματήσουν να πληρώνουν οι γονείς για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη, στις 2.30 μ.μ., συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Οι αγωνιστικές δυνάμεις, στη σχετική ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι για πολλούς μήνες μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής (Αμυμώνη, Παμμακάριστος, ΕΕΑ Μαργαρίτα, ΕΣΕΠΑ, ΕΓΝΟΙΑ κ.ά.), ενώ οι γονείς των παιδιών με αναπηρία πληρώνουν από 130 μέχρι και 1.800 ευρώ(!) το μήνα σε αρκετά κέντρα (Ερμής, Αμυμώνη, ΕΣΕΠΑ, ΚΕΠΑ, Παμμακάριστος, ΙΡΙΔΑ στον Αγ. Δημήτριο κ.α.).

«Γονείς, εργαζόμενοι, ανάπηροι πληρώνουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Πρόνοιας, που ακολουθείται στη χώρα μας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζουν. «Η δική μας η δύναμη είναι η ισχυροποίηση της γραμμής των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ. Η μαζική συμμετοχή στην οργανωμένη πάλη μέσα από τα συνδικάτα. Η δημιουργία πυρήνων του ΠΑΜΕ. Η ισχυροποίηση του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ. Δικαιώματα και επιχειρηματική δράση δε συμβιβάζονται», ξεκαθαρίζουν. Και καλούν σε επαγρύπνηση και οργανωμένη πάλη για:

  • Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στα Ιδρύματα Πρόνοιας και στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής εδώ και τώρα.
  • Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο (τροφεία, έξοδα μεταφοράς, συνοδείας κλπ.) για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους.
  • Απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης, ανοιχτής ή συγκαλυμμένης, μέσω των διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των λεγόμενων Αστικών Εταιρειών Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. Απαγόρευση των απολύσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ