Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10525

ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια στις 24 Νοέμβρη

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους πλατύ κάλεσμα αγώνα και ταξικής συσπείρωσης ενάντια στις απολύσεις, για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  9
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Χιλιάδες απολύσεις και «ελαστικά» απασχολήσιμοι

Με την ταμπέλα της αξιοκρατίας η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την επιδίωξή της οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους για σταθερή και μόνιμη εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, αξιοπρεπή μισθό και ελεύθερο χρόνο.


ΣΕΛ.  8

ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ συλλογικές συμβάσεις και ασφαλιστικά δικαιώματα

Το θέμα των νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό, στους μισθούς και τα μεροκάματα, όπως είχε προειδοποιήσει έγκαιρα το ΚΚΕ, έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη

Την άμεση και επιταχυνόμενη εφαρμογή του συνόλου των μέτρων, που προβλέπουν την πλήρη ισοπέδωση και γενικευμένη εφαρμογή των αντιδραστικών εργασιακών σχέσεων σε ολόκληρη την ΕΕ, με ειδική μνεία για την περίπτωση της Ελλάδας, σηματοδοτούν οι αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ και του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, τις οποίες συναποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, αλλά και τις εκθέσεις που συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες και οι οποίες επιχειρηματολογούν υπέρ μιας αγοράς εργασίας πλήρως ελαστικοποιημένης, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Απαιτούν επέκταση της «ευελφάλειας», μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μείωση των μισθών και του μεροκάματου.


ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Νέα απεργία σήμερα των εργαζομένων με stage

Σήμερα, οι εργαζόμενοι με stage όλης της χώρας προχωρούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις έξω από τις έδρες των νομαρχιών. Χτες, συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου από διάφορους φορείς του Δημοσίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και πορεία στη Βουλή.


ΣΕΛ.  15

Επιταχύνει αντιλαϊκά

Σαφέστατες διαβεβαιώσεις για τη θύελλα των αντεργατικών μέτρων που θα επιβάλει στο επόμενο διάστημα έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η αντιλαϊκή ατζέντα της κυβέρνησης βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα στην Εργασία, στην Ασφάλιση, ετοιμάζοντας «εξίσωση» στις ηλικίες συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο, καρατόμηση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων. Περικόπτει παραπέρα τις δαπάνες «κοινωνικού» χαρακτήρα, ιδιαίτερα στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με το σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2010 που άρχισε να συζητείται, ενώ επιβάλλει νέα φορολογικά βάρη στα λαϊκά στρώματα. Το αντιλαϊκό πρόγραμμα θα αποτυπωθεί και στο επικαιροποιημένο τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που η κυβέρνηση θα καταθέσει στην ΕΕ το Γενάρη του 2010. Ολα, λοιπόν, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, νέα δεινά στα ήδη επιβαρυμένα εργατικά, λαϊκά νοικοκυριά. Ούτε ώρα για χάσιμο. Αντίσταση, αντεπίθεση, κατά της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Σήμερα τα συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις

ΣΕΛ.  8
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Επίκαιρη η κληρονομιά των σταυραετών του ΔΣΕ

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βαθαίνει την ελληνική εμπλοκή στο Αφγανιστάν

ΣΕΛ.  6
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Αύριο το 19ο Συνέδριο

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ