Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»
Διπλασιάστηκε η συμμετοχή

Την πρωτοπόρα δράση του ταξικού σωματείου αναγνώρισαν οι εργαζόμενοι

Πολύμορφη και σταθερή είναι η παρέμβαση του σωματείου για την υπεράσπιση των εργαζομένων

Motion Team

Πολύμορφη και σταθερή είναι η παρέμβαση του σωματείου για την υπεράσπιση των εργαζομένων
Τον αταλάντευτο ταξικό προσανατολισμό του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ» στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων αναγνώρισαν οι εργαζόμενοι, προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες για τη νέα διοίκηση. Η συμμετοχή στις εκλογές διπλασιάστηκε και ταυτόχρονα αυξήθηκαν σημαντικά οι αντιπρόσωποι για τις δευτεροβάθμιες Οργανώσεις. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων στην κεντρική διοίκηση και τα παραρτήματα σε όλη τη χώρα ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή.

Σε όλη την Ελλάδα ψήφισαν 1.100 εργαζόμενοι από 574 που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, στέλνοντας καθαρό μήνυμα ότι η ενίσχυση του ταξικού χαρακτήρα του σωματείου τους πρέπει να γίνει υπόθεση όλων όσοι δουλεύουν στο χώρο. Η ΔΑΣ (που πήρε μέρος στις εκλογές) καταλαμβάνει όλες τις έδρες στη νέα διοίκηση. Ακόμα εκλέγει 9 αντιπρόσωπους για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) από 5 την προηγούμενη φορά. Επίσης 19 αντιπροσώπους για τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα από 10 στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Συγκεκριμένα: 6 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (από 4), 1 Θεσσαλονίκη, 1 Φλώρινα, 1 Φθιώτιδα, 3 Αρτα, 3 Λάρισα, 2 Ηράκλειο και 2 Τρίκαλα.

Σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα, το ΔΣ σημειώνει πως «η όλη αγωνιστική στάση του σωματείου απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα, η καθημερινή του παρουσία στους χώρους εργασίας, οι άμεσες παρεμβάσεις του στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων των εργαζομένων, οι αγωνιστικές του παρεμβάσεις στα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, η έμπρακτη αγωνιστική αλληλεγγύη του σε κάθε εργαζόμενο που την είχε ανάγκη, καθώς και η αταλάντευτη ταξική του κατεύθυνση στο πλευρό του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να συσπειρωθεί η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων γύρω από αυτό. Να διπλασιαστούν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις εκλογές αυτές σε σχέση με τις προηγούμενες. Να δημιουργηθούν σε ακόμη περισσότερους νομούς Παραρτήματα και Σωματειακές Επιτροπές, αλλά πάνω από όλα να γίνουν οι εκλογές αυτές αγωνιστική παρακαταθήκη για το μέλλον».

Τα νεοεκλεγέντα διοικητικά συμβούλια και η κεντρική διοίκηση χαιρετίζουν τους εργαζόμενους που, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που υπήρχαν, συμμετείχαν μαζικά σε αυτή τη διαδικασία και τους καλούν να συνεχίζουν το ίδιο «ενωμένοι και ταξικά προσανατολισμένοι, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις νέες επιθέσεις που δεχόμαστε τόσο στα εργασιακά όσο και στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ