Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες το πρωί εργαζόμενοι από τις βιομηχανίες της Θεσσαλονίκης, ΜΑΞΙΜ Περτσινίδης, ΑΜΑΣΑ και ΠΙΛΟΥΞ, που για μήνες βρίσκονται απλήρωτοι και υπό την απειλή της ανεργίας. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος απλά ... άκουσε τα αιτήματά τους.

Οι 110 εργαζόμενοι στα Βαφεία ΜΑΞΙΜ Περτσινίδης είναι εδώ και τέσσερις μήνες απλήρωτοι και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο τη στιγμή που ο κλάδος διαρκώς συρρικνώνεται. Στο εργοστάσιο κατεψυγμένων ειδών ΑΜΑΣΑ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Οι 80 περίπου εργαζόμενοι της βιοτεχνίας ηλεκτρικών ειδών ΠΙΛΟΥΞ, για έξι μήνες είναι απλήρωτοι ενώ η εργοδοσία τούς στέλνει εξώδικα και τους απειλεί, προκειμένου να τους διώξει από το εργοστάσιο.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, που να μη χρωστάει τουλάχιστον 3 μηνιάτικα στους εργαζόμενους. Είναι συντονισμένοι οι βιομήχανοι, τους πιέζουν να φύγουν από τη δουλειά απλήρωτοι, να αντικατασταθούν από νέους, ευέλικτους, φθηνότερους και επιδοτούμενους», δήλωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι μόνο με αγωνιστική πίεση οι εργαζόμενοι θα έχουν κάποιες κατακτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ