Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η κερδοφορία του κεφαλαίου είναι η μεγαλύτερη σπατάλη

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την άφιξή της χτες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη

Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», χτες το απόγευμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την παρακάτω δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Η κυβέρνηση φτιάχνει τη μόστρα της. Περικόπτει υπαρκτές οπωσδήποτε κρατικές σπατάλες, π.χ. τα πολλά αυτοκίνητα, τα μεγάλου κυβισμού κ.λπ., αλλά την ίδια ώρα αφήνει πολλά πράγματα απείραχτα. Η μεγαλύτερη σπατάλη είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου. Με αυτήν τη νοικοκυροσύνη που επιδείχνει θέλει να προετοιμάσει το λαό για μια πάρα πολύ σκληρή λιτότητα. Στο κάτω κάτω θα μπορούσε να εξαγγείλει και ένα άλλο μέτρο που είναι ουσιαστικό: Γιατί να μην καταργηθούν οι βουλευτικές συντάξεις; Παίρνουν οι βουλευτές υψηλούς μισθούς λόγω των κοινωνικών υποχρεώσεών τους, είναι ανάγκη και ως συνταξιούχοι να έχουν τέτοιες υψηλές συντάξεις; Το 45% φορολογίας στα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου για μας είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, αν θέλει να αντιμετωπίσει και τα ελλείμματα που δημιούργησε η κυρίαρχη πολιτική και κυρίως να εξασφαλίσει μια ανεκτή ζωή για τους εργαζόμενους.

Το δεύτερο σχόλιο που θέλω να κάνω είναι ότι η ασφάλεια του πολίτη - όπως λέει η κυβέρνηση - δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με την ένταση της παρουσίας και της δράσης της αστυνομίας στα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Εχουμε αναίτιες συλλήψεις, έχουμε φαινόμενα αναίτιας σωματικής έρευνας, και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή υποψία, σε απλούς νέους και νέες. Ας σταματήσει η αστυνομία την επίδειξη δύναμης, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, με στόχο δήθεν την ασφάλεια του πολίτη. Η ασφάλεια του πολίτη συνδέεται - εκτός των άλλων - και με τη βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου. Και πάνω απ' όλα, να μη χρησιμοποιείται η κρατική καταστολή για την κοινωνική εγκληματικότητα ως πρόσχημα για τη δημιουργία ενός εκφοβισμού που οπωσδήποτε απευθύνεται σε ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του λαού και όχι μόνο σε αυτούς οι οποίοι είναι παραβατικοί ή έχουν μεγάλη παραβατικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ