Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Δεν κάνουμε πίσω»

Ανακοίνωση της Οργάνωσης για τις αγωνιστικές διεργασίες σε σχολεία της περιοχής

Από την κινητοποίηση των μαθητών του 5ου Λυκείου Βόλου
Από την κινητοποίηση των μαθητών του 5ου Λυκείου Βόλου
Τις αγωνιστικές διεργασίες που συντελούνται σε σχολεία της περιοχής χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Αφού σημειώνει ότι «η σχολική χρονιά ξεκίνησε με "νέα κυβέρνηση" αλλά με την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στη μόρφωση», καλεί τους μαθητές να μη δώσουν καμιά πίστωση χρόνου στην αντιλαϊκή πολιτική. Και στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές διεργασίες που συντελούνται σε σχολεία της Θεσσαλίας. Τη μαζική κινητοποίηση των μαθητών στο 5 ΓΕΛ Βόλου, αφού αντέδρασαν οργανωμένα στην απόφαση της διεύθυνσης και των καθηγητών του σχολείου να πληρώνουν εκτός από τα βιβλία των αγγλικών και σχολικό βοήθημα για το μάθημα της χημείας. Το ίδιο ζήτημα προκύπτει και σε άλλα σχολεία της περιοχής, στην Α' λυκείου στο 1ο Λύκειο Τρικάλων οι μαθητές δύο τάξεων πήραν απόφαση να μη πληρώσει κανένας τα βιβλία των αγγλικών. Χαιρετίζουμε επίσης τον αγώνα των μαθητών από τον Τύρναβο και τη Φαλάνη Λάρισας που με δυναμικές κινητοποιήσεις πέτυχαν να λυθούν κάποια από τα προβλήματα υποδομών στα σχολεία τους. Αποδεικνύεται στη πράξη ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, εκτός από αυτόν που δε γίνεται.

Δεν κάνουμε πίσω! Γνωρίζουμε ότι ο αντικομμουνισμός αποτελεί πια συστατικό στοιχείο της εκπαίδευσης. Γιατί η κυρίαρχη τάξη θέλει να κρύψει την ιστορική αλήθεια, θέλει να αναποδογυρίσει την πραγματική ιστορία, στην τελική να φιμώσει και να τρομοκρατήσει τους πρωτοπόρους μαθητές. Επεσαν στο κενό προσπάθειες καθηγητών και διευθυντών που θέλησαν να στρέψουν τους μαθητές του σχολείου ενάντια στους ΚΝίτες μαθητές που πρωτοστατούν στον αγώνα για δωρεάν Παιδεία, τους είπαν ψεύτες, τους απαγόρευσαν να πουν τη γνώμη τους, όπως στο 5ο ΓΕΛ Βόλου. Πήραν δυναμική απάντηση από τους ίδιους τους μαθητές».

Και η ανακοίνωση του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ κλείνει, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη: «Τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς στα μαθητικά συμβούλια. Για μαθητικά συμβούλια μπροστάρηδες στους αγώνες, για μαθητικές κοινότητες κύτταρα δημιουργίας. Ανασύνταξη του κινήματος τώρα και Αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ