Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σεβόμαστε την επιχειρηματική δραστηριότητα

Το σεβασμό της κυβέρνησης προς την επιχειρηματική δραστηριότητα διαμήνυσε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στους ιδιοκτήτες των αεροπορικών εταιρειών «Olympic Air» του Α. Βγενόπουλου της MIG, «Aegean» του Θ. Βασιλάκη και τους υπόλοιπους πέντε, οι οποίοι ερίζουν για το ποιος θα αναλάβει την εκτέλεση των πτήσεων στις 24 επιδοτούμενες γραμμές, με ετήσια κρατική επιδότηση 35 εκατ. ευρώ.

Η ιδιωτικοποίηση του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» έχει πυροδοτήσει τον επιχειρηματικό πόλεμο για την κυριαρχία στην αεροπορική αγορά, με κύριους ανταγωνιστές την «Olympic Air» και την «Aegean». Σε αυτή τη φάση, ο επιχειρηματικός πόλεμος αφορά τις επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές, ενόψει του διαγωνισμού που πρόκειται να προκηρυχθεί το αμέσως προσεχές διάστημα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Το σεβασμό της κυβέρνησης στην επιχειρηματική δραστηριότητα, μετέφερε η ηγεσία του υπουργείου στους εκπροσώπους των επτά αεροπορικών εταιρειών, κατά την προχτεσινή πολύωρη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΥΠΑ. Στόχος της συνάντησης αυτής, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, ήταν να περάσει η κυβέρνηση το μήνυμα στους επιχειρηματίες ότι αφενός λειτουργεί βάσει κανόνων και διαφάνειας και αφετέρου ότι σέβεται τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Πάντως, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης, ουσιαστικά να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής των επιχειρηματικών συμφερόντων, οι κύριοι ανταγωνιστές Α. Βγενόπουλος και Θ. Βασιλάκης εμμένουν στις συγκρουόμενες θέσεις που είχαν διατυπώσει για τους όρους του προηγούμενου διαγωνισμού.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε επανεξέταση των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών, θεωρώντας ότι ο αριθμός τους είναι μεγάλος και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πάντως, οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν, δε θα είναι άμεσες, αλλά προσδιορίζονται για τα επόμενα 3 - 4 χρόνια, οπότε και θα πρέπει να αναδειχτούν οι νέοι ανάδοχοι για την εκτέλεση των επιδοτούμενων δρομολογίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ