Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μονόδρομος η νίκη

Το πλέον κρίσιμο ραντεβού της στη φάση των προκριματικών αγώνων για το Μουντιάλ του 2010 έχει σήμερα στις 21.30 (ΜΕΓΚΑ) η Εθνική ανδρών, που φιλοξενεί τη Λετονία στο ΟΑΚΑ, για την προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για το στόχο της Εθνικής, που είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ (οι ελπίδες για πρωτιά είναι θεωρητικές και μόνο) αφού και οι Λετονοί βρίσκονται στην ίδια μοίρα με την Εθνική Ελλάδας (ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση). Μάλιστα, με βάση το γεγονός ότι την Τετάρτη η Εθνική είναι το απόλυτο φαβορί στον αγώνα με το Λουξεμβούργο στην Αθήνα, γίνεται κατανοητό πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει σήμερα... Αλλωστε αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του Οτο Ρεχάγκελ που αναφερόμενος στο παιχνίδι το χαρακτήρισε «όλα ή τίποτα». Ο Γερμανός ομοσπονδιακός δηλώνει σίγουρος για την αποφασιστικότητα που είναι απαραίτητο να δείξουν οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σήμερα, αφού, όπως διευκρινίζει, ο καθένας ξέρει το ρόλο του και την αποστολή του. Στα ευχάριστα για τον Ρεχάγκελ είναι και η συμμετοχή του Παπασταθόπουλου (ξεπέρασε τον τραυματισμό του), κάτι που λύνει τα χέρια του Γερμανού στην άμυνα με δεδομένο και τις απουσίες των Κυργιάκου, Παπαδόπουλου λόγω τιμωρίας. Παράλληλα, θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν και ένας εκ των Σαμαρά, Αμανατίδη.

Στην αντίπερα όχθη αισιοδοξία υπάρχει και στους Λετονούς, με τον τεχνικό της ομάδας Αλεξάντερ Στάρκοφς να δηλώνει ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση.

  • Στ' άλλα ματς του ομίλου της Εθνικής η πρώτη της βαθμολογίας Ελβετία θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο στο Λουξεμβούργο, ενώ το Ισραήλ θα φιλοξενήσει την ουραγό Μολδαβία. Η βαθμολογία: Ελβετία 17, Ελλάδα και Λετονία 14, Ισραήλ 12, Λουξεμβούργο 5, Μολδαβία 3.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ