Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΠΑΤΡΑ - ΜΠΡΟΣΤΑ»
Προτάσεις για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων

Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνοι και άποροι

Την αύξηση των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Πάτρας και τη μη υλοποίηση από τη Δημοτική Αρχή της απόφασης μείωσης μέχρι 50% ή απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ή φόρους στα άτομα με αναπηρία, στις πολύτεκνες οικογένειες και τους απόρους, κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) «Πάτρα - Μπροστά».

Συγκεκριμένα, για το θέμα της αύξησης των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ο Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής της παράταξης, ανέφερε πως «η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ θεωρεί λογικό, σε περίοδο κρίσης, να φορτώσει τις υποχρεώσεις του κράτους στις πλάτες των γονέων. Αφήνουν την κυβέρνηση ανενόχλητη και λύνουν τα οικονομικά προβλήματα των παιδικών σταθμών με αυξήσεις στα τροφεία. Συμφωνούν με τα κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση για απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη φροντίδας των παιδιών της χώρας μας.

Αναλαμβάνουν τη λειτουργία ενός ανεπαρκούς δικτύου προσχολικής αγωγής, επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς των παιδιών. Δεν περνά από το μυαλό τους ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει αποκλειστικά κρατικούς δημόσιους δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς για το σύνολο των βρεφών και νηπίων.

Προτείνουμε να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία και τα λειτουργικά έξοδα των παιδικών σταθμών και να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να δημιουργηθούν αποκλειστικά δημόσιοι δωρεάν σύγχρονοι ασφαλείς παιδικοί σταθμοί για το σύνολο των παιδιών της χώρας μας».

Να υλοποιηθεί η απόφαση απαλλαγής των τελών στους δικαιούχους

Ο Αντρέας Αντωνόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, ζήτησε άμεσα να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18/11/2008 για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των ατόμων με αναπηρία, πολύτεκνων και απόρων, η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα ανενεργή και τόνισε σχετικά:

«Οι εργαζόμενοι αν και πληρώνουν κάθε χρόνο φόρους, άμεσους και έμμεσους, καλούνται να πληρώσουν για δεύτερη και τρίτη φορά υπηρεσίες και έργα που θα έπρεπε να παρέχονται από το ελληνικό κράτος. Ο πατραϊκός λαός δικαιούται αυτές τις υπηρεσίες χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση. Οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές αντί να φροντίζουν την ευτυχία αυτών που κατέχουν τον πλούτο στη χώρα μας, οφείλουν να ικανοποιούν τις ανάγκες αυτών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο της χώρας. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να απαιτήσει την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και την κάλυψή τους πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Δημοτική Αρχή αφού έκανε την επικοινωνιακή της παράσταση, έβαλε το θέμα στο ράφι. Επαιζε με την αγωνία ανθρώπων που υφίστανται με ιδιαίτερη σκληρότητα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οχι μόνο πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση αλλά και για την επόμενη χρονιά πρέπει να διευρυνθούν αυτές οι κατηγορίες με τους ανέργους και τους εργαζόμενους που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυσβάσταχτες αυξήσεις τελών για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες(2019-12-25 00:00:00.0)
Μεγαλώνει κάθε χρόνο η αγωνία των γονιών(2013-05-19 00:00:00.0)
Απόφαση για κατάργηση τροφείων(2012-06-01 00:00:00.0)
Υπέρογκα τροφεία και σημαντικές ελλείψεις(2009-09-04 00:00:00.0)
Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών(2008-09-07 00:00:00.0)
Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών(2008-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ