Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κύκλωμα δουλεμπόρων

Τριάντα επτά μετανάστες αποβίβασαν στις Νηές Βόλου τρεις Ουκρανοί δουλέμποροι, τους οποίους εντόπισαν λιμενικοί της Μαγνησίας. Οι δουλέμποροι συνελήφθησαν από περιπολικό του Λιμεναρχείου Βόλου και, τελικά, αναγνωρίστηκαν από τους ίδιους τους μετανάστες, καθώς αυτοί δεν ομολογούσαν ότι τους είχαν μεταφέρει. Οι 37 μετανάστες οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας.

Οι μετανάστες όταν εντοπίστηκαν ήταν στοιβαγμένοι με δεμένα χέρια και μάτια σε ένα φορτηγάκι, στο οποίο μπήκαν αφού τους αποβίβασαν στις Νηές. Πρόκειται για 31 άνδρες και 6 γυναίκες, από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Οπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, οι μετανάστες πλήρωσαν 5.500 έως 6.000 δολάρια για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το ένατο περιστατικό αποβίβασης μεταναστών στις ακτές της Μαγνησίας από τις αρχές Ιούνη. Επίσης, στις περιπτώσεις αυτές οι αλλοδαποί συλλαμβάνονται και τις περισσότερες φορές «επαναπροωθούνται» στην Τουρκία.

Πάνω από 3.000 άνθρωποι προσάχθηκαν το καλοκαίρι για απέλαση στις αστυνομικές υπηρεσίες. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν και την προεκλογική περίοδο, γέμισαν τα κρατητήρια των αστυνομικών καταστημάτων της Αττικής, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, αλλά και τα κέντρα κράτησης των νησιών ήταν και είναι υπερπλήρη. Στη Σάμο κρατούνται 600 αλλοδαποί, ενώ το κέντρο χωρά 285. Στη Λέσβο κρατούνται 700 αντί για 350.

Εξάλλου, προχτές, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι του Ιράκ, οι οποίοι κατηγορούνται από τις αρχές ότι είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ