Σάββατο 3 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Δραματική η κατάσταση για χιλιάδες σεισμόπληκτους...

TZAKAΡΤΑ.--

Κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνει, αντί να βελτιώνει, την κατάσταση για εκατοντάδες χιλιάδες Ινδονήσιους σεισμόπληκτους στη δυτική Σουμάτρα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Πριγιάντι Καρντόνο, προέβλεψε ότι οι νεκροί θα φθάσουν τουλάχιστον τις 3.000, καθώς πολλές χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι και σήμερα, τρίτη μέρα, απ' το φονικό Εγκέλαδο των 7,6 Ρίχτερ στα ερείπια χιλιάδων κτιρίων.

Ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση στην πόλη Παντάνγκ (κοντά στο επίκεντρο του σεισμού) όπου η ατμόσφαιρα χτες άρχισε να γίνεται αποπνικτική λόγω της αποσύνθεσης εκατοντάδων πτωμάτων, που παραμένουν εκτεθειμένα ανάμεσα στα ερείπια.

Ο Ινδονήσιος Πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο συνέστησε στους συγγενείς των θυμάτων... «υπομονή», διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα κάνει «ό,τι μπορεί», για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Στο μεταξύ, άρχισε από αέρος η διανομή βοήθειας σε τρόφιμα, φάρμακα. Οσον αφορά στη στέγαση των άστεγων, το περασμένο 24ωρο, διανεμήθηκαν μόλις μερικές χιλιάδες.

Παράλληλα, ξένα σωστικά συνεργεία από Ιαπωνία, Αυστραλία και Ελβετία προσπάθησαν να συμβάλουν στον απεγκλωβισμό παγιδευμένων, καταφέροντας να ανασύρουν ζωντανές απ' τα ερείπια της πόλης Παντάνγκ μία 19χρονη φοιτήτρια και την καθηγήτριά της.

Οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια έχουν ως τώρα αποστείλει στους σεισμόπληκτους της Ινδονησίας: Αυστραλία, Βρετανία, Κίνα, Γερμανία, Ιαπωνία, ΕΕ, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ελβετία, Δανία, ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ