Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πάρτε πίσω τις απολύσεις

Την ακύρωση των δυο απολύσεων στον Συνεταιρισμό Υδραυλικών (ΣΕΥΔΑΠ) απαιτεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο «για να αντιπαλέψουμε και να αναχαιτίσουμε τις απολύσεις και τις τωρινές και τις μελλοντικές».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης και με απόφαση της πλειοψηφίας (στελέχη του ΠΑΣΟΚ) αποφασίστηκε η απόλυση τεσσάρων εργαζομένων κάθε μήνα με το επιχείρημα της κρίσης. Μάλιστα, σε άμεση παρέμβαση και συνάντηση που είχαν στελέχη του σωματείου με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού, οι τελευταίοι δήλωσαν ότι με τις απολύσεις κινούνται εντός νόμιμου πλαισίου και δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος «η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΥΔΑΠ που αποτελείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν λειτουργούν ως συνεταιριστική επιχείρηση εφόσον εφαρμόζουν την αντεργατική πολιτική των μονοπωλίων και των μεγαλεμπόρων και προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους». Και συνεχίζει, «όταν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιβάλλουν απολύσεις, τρομοκρατία, αυταρχισμό ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι τι θα κάνουν αυτά τα στελέχη όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση».

Ο σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη και στη ΝΔ «που με "ρεαλιστικό" τρόπο μας ζητάει να υποστούμε εμείς οι εργαζόμενοι θυσίες για τα επόμενα χρόνια μέχρι να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που μας υπόσχεται καλύτερες ημέρες με 35 λεπτά μικτά αύξηση την ημέρα στο μισθό μας και ανασφάλιστη εργασία (προγράμματα stage) στον ιδιωτικό τομέα». Και καταλήγει: «τιμωρήστε τους με οργανωμένη και συλλογική δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ