Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ
φωτό

Στη μνήμη του σ/φου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ που μας «έφυγε», πρόωρα και άδικα, στις 18.9.1979, ο Σπύρος και η Στέλλα Μαγουλά πρόσφεραν στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Αργοστολίου, 2.000 ευρώ για την αποπεράτωση των γραφείων του Κόμματος στην Πάτρα.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ και της ΜΑΤΟΥΛΑΣ ΡΗΓΑ, από την Κορνοφωλιά Εβρου, που, πρόσφατα, «έφυγαν» από κοντά μας προσφέρουμε 60 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Δυτ. Αθήνας.

Οικογένεια Στέργιου Ρήγα

***

φωτό

Η ΚΟΒ Ενέργειας Αγρινίου προσφέρει στη μνήμη του σ/φου ΤΑΚΗ ΠΑΤΟΥΛΑ, που αγωνίστηκε αταλάντευτα μέσα από τις γραμμές του Κόμματος για την κατάργηση της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, 150 ευρώ στη ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του Δημήτρη ΗΛΙΑ ΔΑΥΡΗ, αντιστασιακού από τα Οινόφυτα, προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟΒ Οινοφύτων του ΚΚΕ.

Ο γιος του Νίκος Δαύρης

***

Στη μνήμη του ΘΩΜΑ ΜΑΗ από τη Γαβαλού Μεσολογγίου, η αδερφή του Ισμήνη προσφέρει 20 ευρώ στην ΚΟΒ Οινοφύτων του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΟΝΗ, στο χρονιάτικο μνημόσυνο, η αδερφή του Μαρία προσφέρει στην ΚΟΒ Οινοφύτων 50 ευρώ και ο Γιάννης Μιτάκης 20 ευρώ.

***

φωτό(χαρτί)

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ γεννήθηκε το 1915 από φτωχή αγροτική οικογένεια στη Δεσκάτη Γρεβενών και «έφυγε» στις 25.8.2009. Η οικογένειά του συμμετείχε ολόψυχα στην Αντίσταση και ο ίδιος ήταν μέλος του ΕΑΜ και του ΚΚΕ. Ο αδελφός του ΗΛΙΑΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ, στέλεχος του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, έχασε τη ζωή του, τραυματίας στο Γράμμο, τον Αύγουστο 1949. Η ζωή του Αθανάσιου Κεραμίδα κινδύνεψε το 1947 οπότε και φυλακίστηκε μαζί με τον πατέρα του μέχρι το 1948. Είχε επαφές με αντάρτικα τμήματα και βοηθούσε. Επίσης ταλαιπωρήθηκε στην περίοδο της δικτατορίας. Ξεχώριζε για τη συνετή και ήρεμη και κοινωνική προσωπικότητά του και την αταλάντευτη πίστη και αγάπη στο Κόμμα.

ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο «Ρ» και 50 ευρώ στην ΚΟΒ Δεσκάτης του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του σ. ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΟΣΗ, με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από το θάνατό του, ο σ. Γιώργος Στηθός προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εμπόρων, 150 ευρώ.

***

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΩΣΤΑ και ΑΓΛΑΪΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ προσφέρουμε, όπως κι αυτοί θα το ήθελαν, 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου-Μπραχάμι, για τον εκλογικό αγώνα, και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Τα παιδιά τους: Χρυσούλα, Καίτη, Γιάννης και Ελένη Αναστασίου.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των σ/φων ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΝΗ και ΡΟΥΛΑΣ ΣΙΩΤΑ που έφυγαν, πρόωρα, απ' τη ζωή, αφήνοντας μεγάλο κενό στο Κόμμα μας και στις οικογένειές τους, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νταμαριών Αιγάλεω.

Σπυρέτα Παναγή


 ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

ΡΟΥΛΑ ΣΙΩΤΑ
ΡΟΥΛΑ ΣΙΩΤΑ

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ

ΡΗΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΗΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2021-04-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2021-03-13 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-01-12 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-12-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-11-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ