Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΦΩΤΟ

Η πολυαγαπημένη μας συντρόφισσα ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ, που «έφυγε» τόσο πρόωρα από κοντά μας, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας με το πλατύ της χαμόγελο, ένα λουλούδι και τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι. Αποτελούσε για μας ζωντανό παράδειγμα κομμουνιστικής αισιοδοξίας και συντροφικότητας. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Μενιδίου, το ποσό των 180 ευρώ.

Οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ ΕΒΕ

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΗ, αγαπημένου φίλου και σταθερού οπαδού του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, ο Κώστας Δεδόπουλος και ο Γιώργος Ποδηματάς προσφέρουν στο Κόμμα που υπερασπιζόταν όλη τη ζωή του, το ΚΚΕ, το ποσό των 60 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων, προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του.

***

ΦΩΤΟ

Η συντρόφισσα ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ γεννήθηκε στον Αγιο Θωμά Βοιωτίας. Ως κόρη αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τη Γυάρο, μπολιάστηκε από τα νεανικά της χρόνια με τις αγωνιστικές αξίες και τα ιδεώδη του ΚΚΕ. Συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη από την ίδρυσή της και οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1974, στην Κομματική Οργάνωση του Γκύζη στην Αθήνα.

Ανέπτυξε πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα, διατελώντας πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γκύζη, αλλά και όπου αλλού έζησε και εργάστηκε, συμμετέχοντας στις Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ. Από το 1985 έως το 1992 ανέλαβε δουλειά στον μηχανισμό της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας του ΚΚΕ και από το 1993 έως το 2013 στον μηχανισμό της Κεντρικής Επιτροπής, στην έδρα της στον Περισσό, ανταποκρινόμενη με συνέπεια και αφοσίωση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος, μέσα από την ΚΟΒ Οινοφύτων, έως το τέλος της ζωής της στις 28/7/2020.

ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
ΑΥΡΑ ΚΟΥΤΗΡΗ
Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συντρόφισσας στη ζωή και τους αγώνες, Πόπης Δρίτσα, προσφέρω στην ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Π. Γ.


ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΜΠΑΝΗΣ

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org