Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση

Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση προκλήθηκαν σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης λόγω μεγάλης διαρροής σε αγωγό στην πλατεία Συντριβανίου. Από τις 9 το βράδυ της Κυριακής και για μια ώρα περίπου η οδός Εθνικής Αμύνης και οι γύρω από αυτήν κατηφορικοί δρόμοι πλημμύρισαν καθώς σημειώθηκε μεγάλη διαρροή νερού από κεντρικό αγωγό της ΕΥΑΘ που βρίσκεται στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ.

Χωρίς νερό έμειναν μέχρι χτες το απόγευμα οι οδοί: Διοικητηρίου, Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης, Αγγελάκη, Λεωφόρο Νίκης, Κουντουριώτου, Σαλαμίνος και Δωδεκαννήσου. Στην περιοχή γύρω από το Συντριβάνι όπου εκτελούνταν οι εργασίες από τα συνεργεία της ΕΥΑΘ υπήρχαν χτες το πρωί έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα. Για τις συχνές και μεγάλες βλάβες που σημειώνονται στο δίκτυο ύδρευσης οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έχουν επανειλημμένα καταγγείλει ότι αυτές οφείλονται στις περικοπές που οδηγούν στη μείωση και διάλυση των τεχνικών συνεργείων, σε ελλείψεις σε προσωπικό στην ΕΥΑΘ, αλλά και το πεπαλαιωμένο δίκτυο.

Ιδιαίτερα σε σχέση και με την τελευταία αυτή βλάβη επισήμαναν οι εργαζόμενοι ότι μετά την απόφαση της διοίκησης της ΕΥΑΘ για κατάργηση των οκτώ περιφερειακών εργοταξίων και τη συγκέντρωση του προσωπικού στο εργοτάξιο Ευαγγελίστριας, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με την έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών των βλαβών. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν σύγχρονοι χάρτες του δικτύου ύδρευσης, οι βλάβες μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν από τους κατά περιοχή εργαζόμενους με βάση την εμπειρία και τη γνώση τους. Τώρα καλείται ένας εργαζόμενος που γνώριζε για παράδειγμα το δίκτυο στην Καλαμαριά να προσφέρει τις υπηρεσίες του (χωρίς να έχει μια σύγχρονη χαρτογράφηση του χώρου) στο κέντρο ή σε άλλο δήμο. Σημειώνεται ότι όλη αυτή η αναστάτωση που προκλήθηκε από τη συγκέντρωση του προσωπικού σε ένα εργοτάξιο έγινε μετά από την απόφαση της διοίκησης με το αιτιολογικό της «εξοικονόμησης πόρων»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ