Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα) αφέθηκαν χτες, μετά από την απολογία τους, οι τρεις από τους τέσσερις νεαρούς που συνελήφθησαν στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής και σύμφωνα με μαρτυρίες των αστυνομικών, συμμετείχαν σε ομάδες που επιτέθηκαν με μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες ενάντια σε διμοιρία των ΜΑΤ. Ολοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο τέταρτος δεν απολογήθηκε γιατί βρίσκεται εδώ και μέρες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με σπασμένα πλευρά και τρύπα στον πνεύμονα.

Οπως καταγγέλλει ο δικηγόρος του, η σύλληψή του έγινε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια, χωρίς όμως αυτός να έχει σχέση. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 01.40 τα ξημερώματα, ενώ η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά από αρκετή ώρα. Ακολούθησε ο ξυλοδαρμός του που έγινε στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μπενάκη. Ο δικηγόρος του 27χρονου αναφέρει ακόμα ότι αστυνομικοί τον πέταξαν στο έδαφος όπου τον χτύπησαν με κλωτσιές στο στήθος και στα πλευρά και πως στη συνέχεια τον έδεσαν σε ένα δένδρο, ενώ αργότερα τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ. Νοσηλεύεται στη θωρακοχειρουργική μονάδα του «Ευαγγελισμού» με σπασμένο πλευρό και τρύπα στον πνεύμονα.

Ο 27χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και αντίσταση κατά της Αρχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ