Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πρωτοβουλίες για την απόκρουση της επίθεσης

Συσκέψεις με στόχο την οργάνωση των αγώνων το επόμενο διάστημα προετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις

Σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων, την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, την ενίσχυση του εργατικού κινήματος για την απόκρουση της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής και τη διεκδίκηση αιτημάτων που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις στον Πειραιά.

Την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη η παράταξη «Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΝΣΚ) διοργανώνει ευρεία σύσκεψη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων είναι γενικευμένη σε βάρος των εργαζομένων στεριάς και θάλασσας. Στο πλευρό του κεφαλαίου βρίσκεται και ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, «που αποτελείται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ που λειτουργούν εκτός από κοινωνικοί εταίροι και ως σύμβουλοι του κεφαλαίου και των συμφερόντων του». «Η διέξοδος για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα βρίσκεται στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες». Προϋπόθεση γι' αυτό είναι η «αλλαγή συσχετισμών δύναμης υπέρ των ταξικών δυνάμεων», η «ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου», η «μετατροπή των βασικών μέσων παραγωγής σε λαϊκή περιουσία, η σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας». «Σε αυτή την προοπτική επιβάλλεται να κατευθύνεται η καθημερινή δράση», έτσι «θα γίνει ο καθημερινός αγώνας πιο αποτελεσματικός».

Την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη η παράταξη «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΔΕΣΚ) καλεί σε πλατιά σύσκεψη, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τους αντιπροσώπους του ΕΚΠ, τα διοικητικά συμβούλια συνδικάτων - σωματείων, μαζικούς φορείς και εργαζομένους του Πειραιά. Θέμα της σύσκεψης είναι «η επίθεση του κεφαλαίου και η ανάγκη οργάνωσης - αντεπίθεσης της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ