Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απεργούν σήμερα για τη σύμβαση

Εξω από ξενοδοχεία όπου μοχθούν καθημερινά ποτίζοντας με τον ιδρώτα τους τον πλούτο που καρπώνονται οι μεγαλοξενοδόχοι, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας δίνουν σήμερα τη μάχη για την επιτυχία της νέας, 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το σωματείο τους με αιχμή την υπογραφή (για πρώτη φορά) τοπικής συλλογικής εργασίας που να ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες.

Ο κλάδος, με μπροστάρη το ταξικό σωματείο, τη στήριξη συνολικά των δυνάμεων του ΠΑΜΕ κατεβαίνει σε ακόμα μια κινητοποίηση. Δείχνει το δρόμο που ακολουθούν και χρειάζεται να βαδίζουν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι. Διεκδικεί και αγωνίζεται για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, για επέκταση και όχι κατάργηση των ΒΑΕ, ενάντια στην πολιτική που μεταξύ άλλων υποβαθμίζει ακόμη παραπέρα τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, την παροχή και κάλυψη των υγειονομικών υπηρεσιών με τη συγχώνευση και «μεταφορά» του ταμείου ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ.

Με «εφόδιο» τις μάχες που προηγήθηκαν από την αρχή της σεζόν σε μια σειρά ξενοδοχεία της Κέρκυρας και ύψωσαν εμπόδια στην απλήρωτη και μαύρη εργασία, την καταστρατήγηση των υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων και μια σειρά άλλες πτυχές που αφορούν την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την εργοδοσία, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δυναμώνουν και διευρύνουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ