Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Να περάσουν για τα καλά στην επίθεση. Να επαγρυπνούν, να οργανώσουν τη δράση και την πάλη τους για να γίνουν τα δάση, οι ορεινοί όγκοι, οι παραλίες, η γη, λαϊκή περιουσία που θα την χαίρονται όλοι. Να οργανώσουν το δικό τους λαϊκό αγωνιστικό εθελοντισμό, με πυρήνα των πρωτοβουλιών τους εργάτες, τα σωματεία, τους τοπικούς συλλόγους και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος. Αυτό ήταν το κάλεσμα που μετέφερε το ΚΚΕ το βράδυ της Κυριακής στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα της Βορειοανατολικής Αττικής, που χτυπήθηκαν πριν από μια βδομάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Από την μαζική πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ και η αντίστοιχη ΝΟ της ΚΝΕ στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανέδειξε την αναγκαιότητα της λαϊκής αντεπίθεσης κατά της πολιτικής που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος στα κέρδη. Από νωρίς το απόγευμα, εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, κάτοικοι της περιοχής, που πριν από μια εβδομάδα έδιναν τη μάχη με τις φλόγες, μετανάστες με τα παιδιά τους, άρχισαν να γεμίζουν την πλατεία της Νέας Μάκρης. Μαζί τους, ύστερα από κάλεσμα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, βρέθηκαν και εργαζόμενοι από άλλες περιοχές της Αθήνας, που διέσχισαν τις καμένες εκτάσεις, του Μαραθώνα, της Παλλήνης, του Γραμματικού, του Βαρνάβα, για να φτάσουν στη Νέα Μάκρη. Ολοι μαζί διαδήλωσαν με οργή και αγανάκτηση, φωνάζοντας: «Τα δάση ανήκουν σε όλο το λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό» και «ΠΑΣΟΚ - ΝΔ η ίδια ιστορία, καίνε τα δάση, πουλούν την παραλία».

«

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των καταστροφικών πυρκαγιών, η ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ κάλεσε τις Κομματικές Οργανώσεις και την ΚΝΕ να είναι σε ετοιμότητα και άμεση κινητοποίηση. Να συμβάλλουν στο πλευρό του λαού και της νεολαίας, έτσι ώστε να σβήσουν οι φωτιές, να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές και κατοικημένες περιοχές και αν είναι δυνατόν να προλάβουν την εκδήλωση νέων εμπρησμών», τόνισε ο Γραμματέας της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, Γιώργος Ξυπόλητος, ανοίγοντας την προχτεσινή συγκέντρωση. Μια συγκέντρωση με λόγια καθαρά και συνεπή, με τη δέσμευση η λαϊκή δράση να μετατραπεί το επόμενο διάστημα σε επίθεση, για να πάψει η γη να είναι εμπόρευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ