Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε πρατήριο καυσίμων κοντά στο Πεσασβάρ, του Πακιστάν, όπου η βία έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες μεταξύ ισλαμιστών μαχητών που συνδέονται με τους Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν, και τα κυβερνητικά στρατεύματα.

MOΣΧΑ.-- Σειρά σημαντικών συμφωνιών στους τομείς της Ενέργειας, της Εκπαίδευσης, του Τουρισμού, της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αλιείας υπέγραψαν το Σάββατο στο Λένινγκραντ (νυν Αγ. Πετρούπολη) οι αντιπρόεδροι των κυβερνήσεων Ρωσίας και Βενεζουέλας. Το Σεπτέμβρη αναμένεται η υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία ρωσο-βενεζουελάνικης αναπτυξιακής τράπεζας.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Μια εξοργισμένη πρώην σύζυγος βρίσκεται πίσω από την κόλαση φωτιάς που στιγμάτισε γαμήλιο γλέντι το Σάββατο στην πόλη Τζάχρα, όπου έχασαν τη ζωή τους 43 γυναίκες και παιδιά ενώ άλλα 90 άτομα τραυματίστηκαν, τα περισσότερο πολύ σοβαρά. Η πρώην σύζυγος του γαμπρού, που δήλωσε ότι θέλησε να τον εκδικηθεί, περιέλουσε με πετρέλαιο και πυρπόλησε την περίμετρο της μίας από τις γαμήλιες σκηνές, όπου γινόταν το γλέντι.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Τουλάχιστον 20.000 οπαδοί του έκπτωτου πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, διαδηλώνοντας υπέρ της χορήγησης χάρης από τον ίδιο τον βασιλιά στον πρώην πρωθυπουργό που ανετράπη το 2006 και στη συνέχεια αντιμετώπισε κατηγορίες για διαφθορά.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Ακόμη 11 άνθρωποι δολοφονήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Σιουδάδ Χουάρες στο βόρειο Μεξικό, στο πλαίσιο του «βρώμικου πολέμου» των καρτέλ των ναρκωτικών και των αρχών ασφαλείας. Επίσης, τουλάχιστον 19 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι 26 τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες σε φυλακή στο βόρειο Μεξικό.

ΜΑΪΑΜΙ.-- Η τροπική καταιγίδα Κλοντέτ, η τρίτη της εποχής των κυκλώνων στον Ατλαντικό, κινείται πλέον παραλιακά προς τις ακτές της Φλόριντα. Πάντως η τροπική καταιγίδα Μπιλ εξελίχθηκε ήδη στον πρώτο κυκλώνα του 2009 που πλήττει την περιοχή του Ατλαντικού, αλλά προς το παρόν παραμένει μακριά από τις ακτές της Καραϊβικής, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΤΥΦΛΙΔΑ.-- Η Γεωργία αποσύρθηκε χτες και επίσημα από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, σύμφωνα με δηλώσεις του Γεωργιανού υφυπουργού Εξωτερικών, Ντέιβιντ Τζαλαγκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ