Τρίτη 7 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Απέραντο... κόκκινο

Ο Κριστόφ Βαζέχα λύτρωσε τον ΠΑΟ κόντρα στον Πανηλειακό

Sportidea

Ο Κριστόφ Βαζέχα λύτρωσε τον ΠΑΟ κόντρα στον Πανηλειακό
«Κοκκινίζει» σιγά σιγά η κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας, καθώς ο Ολυμπιακός συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του στα... μικρά και στα μεγάλα ματς. Στο ΟΑΚΑ, το οποίο θεωρητικά φιλοξένησε το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, οι κερκίδες αποτέλεσαν τον καθρέφτη του αγώνα. Από τη μια, οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων και από την άλλη το «παγωμένο» κομμάτι της κερκίδας, εκεί όπου οι φίλοι της ΑΕΚ, αποσβολωμένοι παρακολουθούσαν την ομάδα τους να δέχεται το ένα γκολ μετά το άλλο, μέχρι οριστικά να διαμορφωθεί το 4-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Τα γκολ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σημείωσαν για τους γηπεδούχους οι Τζιοβάνι (19'), Νινιάδης (51') Αλβες (62') και Τζόρτζεβιτς (77'), ενώ το μοναδικό τέρμα της «Ενωσης» πέτυχε ο Νικολαΐδης (10').

Νερό στο μισοξεραμένο, την περασμένη Κυριακή, τριφύλλι... έριξε ο έμπειρος παίχτης του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα. Ο Πολωνός, στην αναμέτρηση της Λεωφόρου κόντρα στον Πανηλειακό, ήταν αυτός που με δύο προσωπικά του γκολ (65', 75'), έβγαλε από τη δύσκολη θέση την ομάδα του, η οποία δεν μπορούσε να βρει ρυθμό έναντι ενός αντιπάλου που έδειξε ασύνδετος και ανίκανος να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ωστόσο, ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος και στα δύο στρατόπεδα, με αποτέλεσμα ο τεχνικός των «πρασίνων» να αποβληθεί από τον διαιτητή Φλώτσιο και να συνεχίσει να δίνει οδηγίες πίσω από τον πάγκο.

Ανάσανε, ο ΠΑΟΚ στην 5η αγωνιστική ύστερα από τη νίκη που πέτυχε στην Τούμπα με 4-1 κατά του ΟΦΗ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χρειαζόταν αυτή τη νίκη προκειμένου να αναπτερώσει το πεσμένο του ηθικό ενόψει της δύσκολης αναμέτρησής του για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Ουντινέζε. Αντίθετα, η ομάδα της Κρήτης πάει από το κακό στο χειρότερο στα μεγάλα σαλόνια, κάτι που έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στους κόλπους της ομάδας. Στην κόντρα της Τούμπας, τα γκολ πέτυχαν για τους γηπεδούχους οι Φρούσσος (29', πεν.), Οκκάς (40'), Ναλιτζής (88') και Εγκωμίτης (90'), ενώ το μοναδικό τέρμα των Κρητικών σημείωσε ο Μάουρο (71').

Τα 'δωσε... όλα για τη νίκη χτες και τα κατάφερε ο Ιωνικός κόντρα στην Παναχαϊκή, αφού την κατέβαλε τελικά στην έδρα της με 3-2. Οι ευκαιρίες ήταν πολλές και για τους δύο αντιπάλους, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειξαν περισσότερη αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα, στοιχεία, που σταδιακά καθιέρωσαν στο παιχνίδι τους. Παράλληλα, οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν να βρουν το αντίδοτο στην εμφάνιση της ομάδας του Ιωνικού. Τα τρία γκολ της ομάδας της Νίκαιας πέτυχαν οι Μπρούστερ (45'+), Κομπαγιάσι (58'), Βιλανάκης (69'), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Σολάκης (63', πεν.) και Βούκσεβιτς (76'). Τα υπόλοιπα παιχνίδια ολοκληρώθηκαν ως εξής: ΠΑΣ Γιάννενα - Αθηναϊκός 3-1, Καλαμάτα - Εθνικός Αστέρας 2-2, Πανιώνιος - Ηρακλής 1-1, Ξάνθη - Αρης 1-0.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ