Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τους κυνηγούν όπου τους βρουν

Λίγα μέτρα πιο πέρα από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ αστυνομικές δυνάμεις έκαναν τρομοκρατικούς ελέγχους σε περαστικούς μετανάστες. Η αντίδραση των ταξικών δυνάμεων ήταν άμεση. Ξεκαθάρισαν στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να τρομοκρατούνται εργάτες από όποια χώρα κι αν προέρχονται. Απαίτησαν να αφεθεί ελεύθερος ένας μετανάστης από το Ιράν, ο οποίος πριν λίγο είχε συλληφθεί με τη δικαιολογία ότι κάτι περίεργο είχαν τα χαρτιά του.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ σημείωσαν ότι αντί να συλλαμβάνονται οι εργοδότες που καταστρατηγούν συνεχώς τα εργατικά δικαιώματα, συλλαμβάνονται και ελέγχονται οι εργάτες, Ελληνες και ξένοι, οι τελευταίοι επειδή αναζητούν μια δουλειά στη χώρα μας. Τελικά ο μετανάστης αφέθηκε ελεύθερος.

Οπως είπε στον «Ρ», «Ούτε δουλειά έχω, ούτε να ζήσω μπορώ, ούτε να φύγω. Πήγα στη Σουηδία, μόλις έλεγξαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα με έστειλαν πίσω στην Ελλάδα, επειδή εδώ είχα κάνει τα χαρτιά μου, αίτηση για άσυλο κλπ. Με φυλάκισαν για 3 μήνες και στο τέλος πλήρωσα δικηγόρο γι' αυτό το χαρτί, που οι αστυνομικοί μου λένε ότι δεν είναι σωστό. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε, πώς να ζήσουμε...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ