Παρασκευή 31 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
«Πίτα» 2,1 δισ. ευρώ σε ιδιώτες

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να δοθεί για δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών σε 52 πόλεις της Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ.

Για το θέμα αυτό ενημέρωσε χτες τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδης και σύμφωνα με όσα είπε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου έχει ήδη αρχίσει ατύπως και θα συνεχιστεί η διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με προοπτική να τεθεί σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό της ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών θα το αναλάβουν ιδιώτες, οι οποίοι θα μοιραστούν και τα 2,1 δισ. ευρώ. Εντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή του ΟΤΕ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν εκδηλώσει από καιρό τα νέα αφεντικά του Οργανισμού, οι Γερμανοί της «Ντόιτσε Τέλεκομ», οι οποίοι ασκούν πιέσεις για την άρση κάθε εμποδίου. Κι αυτό γιατί βάσει του αρχικού σχεδιασμού, οι εταιρείες που θα αναλάβουν την ανάπτυξη του δικτύου δε θα μπορούν στη συνέχεια να είναι και πάροχοι της σχετικής υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ