Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ
Χρυσοί με... θολό μέλλον

Μπορεί οι νέοι της Εθνικής να βρέθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, ωστόσο το μέλλον τους εντός συνόρων παραμένει αβέβαιο

Eurokinissi

Μπορεί οι νέοι της Εθνικής να βρέθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, ωστόσο το μέλλον τους εντός συνόρων παραμένει αβέβαιο
Οι πιτσιρικάδες του ελληνικού μπάσκετ για μια ακόμη φορά κατάφεραν να κάνουν τους πάντες να ασχολούνται με αυτούς. Σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Μουντομπάσκετ της Ν. Ζηλανδίας, ως έφηβοι από προχτές φιγουράρουν στην κορυφή της Ευρώπης, αφού ως νέοι (σχεδόν η ίδια ομάδα ) πήραν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ που διεξάχθηκε στη Ρόδο. Οι πιτσιρικάδες του Κώστα Μίσσα μετά από συναρπαστική εμφάνιση επικράτησαν στον τελικό της Γαλλίας με 90-85 προσθέτοντας ακόμα μια διάκριση για το ελληνικό μπάσκετ σε αυτές τις κατηγορίες. Την ίδια ώρα που που οι επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες των ομάδα της Α1 για λόγους συμφερόντων ανοίγουν την πόρτα στη συμμετοχή τρίτου Αμερικανού, τα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ έκαναν για μια ακόμη φορά αισθητή την παρουσία τους. Ωστόσο με βάση τις λογικές του επαγγελματικού αθλητισμού το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο, παρά το ενδιαφέρον των λεγόμενων ισχυρών συλλόγων γι' αυτούς, που ανέβηκε κατακόρυφα από την Κυριακή του βράδυ.

Συναρπαστικός τελικός

Κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης όπως είναι η Γαλλία και μετά από ένα συναρπαστικό τελικό, με διακυμάνσεις στο σκορ και στα συναισθήματα, η Εθνική νέων κατάφερε στα κρίσιμα σημεία να δείξει χαρακτήρα και να φθάσει στο στόχο της. Η Ελλάδα ξεκίνησε ιδανικά και με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές επέβαλε το ρυθμό της στο Α' μέρος και προηγήθηκε με 28-16 και 31-19 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Πριν το ημίχρονο οι Γάλλοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και χάρη στην άμυνα ζώνης, που δυσκόλεψε αρκετά τους Ελληνες παίκτες, κατάφεραν να μειώσουν στο ημίχρονο σε 39-37. Στις αρχές της επανάληψης οι «τρικολόρ» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με κορυφαίο τον Τζάκσον ανέτρεψαν την κατάσταση και πέρασαν μπροστά με 57-50 στο 27' (έκαναν σερί 20-5). Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρου του Γιαννόπουλου σε συνδυασμό με το ανέβασμα του Γιάνκοβιτς (που εξουδετέρωσαν τον Τζάκσον) άλλαξε τα πράγματα για την Ελλάδα, που με ένα σερί 21-2 (μέσα σε 6 λεπτά!), προηγήθηκε 71-61 και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι.

Μίσσας: Θολό μέλλον

Στο θολό μέλλον όσον αφορά την αξιοποίηση των παιδιών της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά τον τελικό ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας. Οσον αφορά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο Ελληνας τεχνικός επισήμανε την πολύ καλή δουλεία που έγινε το προηγούμενο διάστημα, χαρακτηρίζοντας τους παίκτες του «φτιαγμένους» από ατσάλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ