Κυριακή 26 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανατιμήσεις - «φωτιά»

Οι ανατιμήσεις έχουν πάρει ...φωτιά όχι μόνο στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και στα τιμολόγια των λεγόμενων (κατ' ευφημισμόν πλέον, αφού οι περισσότερες ιδιωτικοποιούνται και μπαίνουν στο Χρηματιστήριο) δημόσιων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είχαμε αύξηση 6,5% σε σχέση με πέρσι, στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης 7%, στις αστικές συγκοινωνίες 28,7%. Σημειώνουμε, επίσης, ότι στα χαράτσια των διοδίων, μετά την παράδοση και των οδικών αξόνων σε ιδιωτικούς ομίλους, είχαμε μια αύξηση που κυμαίνεται από 35% έως και 18%, ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την υποτιθέμενη εξυγίανση του ΟΣΕ, από τον επόμενο μήνα θα έχουμε αυξήσεις 33% στις τιμές των εισιτηρίων για τα απλά τρένα, 13% για τα intercity και 7% για τα express. Οι αυξήσεις αυτές, μάλιστα, θα επαναληφθούν τα επόμενα δύο οκτάμηνα, με συνέπεια έως το τέλος του 2010 τα εισιτήρια του σιδηροδρόμου να αυξηθούν για τα απλά τρένα περισσότερο από 100%, ενώ για τα intercity και τα express περισσότερο από 40% και 20%, αντίστοιχα!

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, οι κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, ζητούν από τους εργαζόμενους όχι μόνο να μη ζητούν αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, αλλά να δεχτούν και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, με αντίστοιχη μείωση μισθού. Δηλαδή, τους ζητούν να σκύψουν το κεφάλι και να πληρώσουν αυτοί αδιαμαρτύρητα και την οικονομική κρίση, και τις ιδιωτικοποιήσεις, και τις άλλες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Ε, όχι. Δε ...σφάξανε. Οι εργαζόμενοι θα τραβήξουν το δρόμο του αγώνα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ