Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μέτρα τώρα για τη στήριξη των ΕΒΕ

Παρέμβαση συνδικαλιστών στο υπουργείο Ανάπτυξης για άμεση ανακούφιση του κλάδου

Μέτρα άμεσης ανακούφισης των επαγγελματοβιοτεχνών και προστασίας της δουλειάς και της παραγωγής τους διεκδίκησαν χτες η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και συνδικαλιστές που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Από τη συνάντηση αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου προέκυψε, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική της ΕΕ υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου - την οποία υποστηρίζει, στηρίζει, συνδιαμορφώνει και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ - είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη σταθερή και μετρήσιμη υπονόμευση της μικρής βιοτεχνίας, του μικρεμπόρου και του αυτοαπασχολούμενου.

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα των αγωνιστικών δυνάμεων των ΕΒΕ, υπήρξε «κατανόηση», αλλά και μια προσπάθεια να «χωρέσουν» στη φιλομονοπωλιακή πολιτική, κάτι που βεβαίως δεν είναι δυνατόν. Η κυβέρνηση «οχυρώνεται» πίσω από τις κατευθύνσεις και τις Οδηγίες της ΕΕ για να αρνηθεί τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου ανάσχεσης της μεγάλης πίεσης προς την ντόπια βιοτεχνία και το εμπόριο από τις πολυεθνικές και τις μεγάλες βιομηχανίες. Γι' αυτό, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλος μετά τη συνάντηση, «ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη των αγώνων σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, η αντίσταση στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν».

Η ΟΒΣΑ απαίτησε:

  • Μέτρα προστασίας της βιοτεχνικής παραγωγής με την απαγόρευση των εισαγόμενων προϊόντων.
  • Περιορισμό της δημιουργίας και επέκτασης των πολυκαταστημάτων, τα οποία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε κάθε γειτονιά.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας - Οχι στην κατάργησή της με το πρόσχημα περί τουριστικών περιοχών.
  • Να πάρει μέτρα το κράτος για την οικοδομική αναθέρμανση. Αυτό μπορεί να γίνει με τη δημιουργία προγραμμάτων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ή άλλον κρατικό φορέα για την ανέγερση κατοικιών για τη λαϊκή οικογένεια - σχολείων - νοσοκομείων ή άλλων δημόσιων κτιρίων και εγκαταστάσεων.
  • Ο συντελεστής φορολόγησης των ΑΕ να πάει από 25% στο 45% και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, να παρθούν μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και των λαϊκών στρωμάτων.

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ