Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύμβαση υποτέλειας

Την αντίθεσή τους για τη σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και την παραχώρηση σ' αυτό των 238 στρεμμάτων γης και της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

«Αυτές οι εξελίξεις» - αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ - «που αφορούν δύο ιδρύματα εθνικής σημασίας συνδέονται με την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την εφαρμόζουν στη χώρα και που στόχο έχει την παράδοση του Πολιτισμού στις ανάγκες της αγοράς. Οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες της χώρας μας δε δεχόμαστε να γίνουμε εργατικό δυναμικό της πολυεθνικής βιομηχανίας θεάματος. Δε δεχόμαστε οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να δοθούν χειροπόδαρα στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπως επιβάλλει η σύμβαση. Ζητάμε από τα κόμματα της Βουλής να καταψηφίσουν τη σύμβαση υποτέλειας με το Ιδρυμα. Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στην εγχώρια παραγωγή καλλιτεχνικού έργου και να προχωρήσει στην κατασκευή σύγχρονου κτιρίου Οπερας, καθώς και κτιρίου που να καλύπτει τις ανάγκες της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Οποιοδήποτε Ιδρυμα θέλει να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια, να δώσει χρήματα χωρίς προϋποθέσεις, τη βοήθειά του στο Δημόσιο, με μόνη δέσμευση τα χρήματα να τοποθετηθούν μόνο στην υλοποίηση αυτών των έργων».

Υπενθυμίζουμε ότι η σύμβαση θα συζητηθεί προς κύρωση την ερχόμενη Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ έχει προηγηθεί μια συζήτηση λίγων ωρών την περασμένη Πέμπτη από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συναινούν και την υπερψηφίζουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ