Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Επιτακτικός ο αγωνιστικός συντονισμός

Υπόθεση κάθε κλάδου πρέπει να γίνει η επιτυχία της σύσκεψης στην οποία καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, την επόμενη Τετάρτη

Την ανάγκη να δυναμώσει ο ταξικός συντονισμός όλων των εργαζομένων αλλά και η κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση αναδεικνύει η πρωτοβουλία που παίρνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλώντας σε σύσκεψη, την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Ιούλη, στις 7 μ.μ., Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Γυναικείες Οργανώσεις και Οργανώσεις Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Τη σημασία που αποκτά η σύσκεψη, ανοίγοντας το δρόμο για ανάδειξη των προβλημάτων και συντονισμένη πάλη ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική αναδεικνύει μιλώντας στο «Ρ» ο Κώστας Μυτηλινιού, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου της Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το οποίο στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία: «Η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση επιχειρεί μεγάλες ανατροπές στον κλάδο του μετάλλου, στα δικαιώματα των μεταλλεργατών. Οι δύσκολες και σκληρές συνθήκες εργασίας των μεταλλεργατών, σε αντίθεση με αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση, επιβάλλουν νέες ειδικότητες να ενταχθούν στα ΒΑΕ, να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Η σωματική καταπόνηση των μεταλλεργατών είναι τεράστια. Για παράδειγμα ειδικότητες όπως οι ηλεκτροσυγκολλητές ή οι χειριστές πρέσας και αρκετές άλλες δουλεύουν σε ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες (π.χ. παραγωγή φρένων). Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις συναδέλφων που δεν καταφέρνουν να βγουν στη σύνταξη. Οι επαγγελματικές ασθένειες, που η κυβέρνηση φροντίζει να μην καταγράφει, πολλαπλασιάζονται. Αρκετοί μεταλλεργάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά το πέρας της συνταξιοδότησης, ταλαιπωρούνται από διάφορες ασθένειες».

Και ο συνδικαλιστής καταλήγει: «Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει, δεν αξιοποιείται στην κατεύθυνση της μείωσης των ωρών εργασίας, της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. Αυτό γιατί όλα ανάγονται στο τι συμφέρει και τι φέρνει κέρδος στον εργοδότη». Και καταλήγει: «Ο συντονισμός της δράσης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων επιβάλλεται. Για να μην καταργηθούν τα ΒΑΕ, για να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, για να ενταχθούν και άλλες ειδικότητες στα ΒΑΕ. Για να μην περάσει συνολικά η επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ