Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
6ο - 44ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Απαιτούν νέο, ασφαλές σχολικό κτίριο

Σε κινητοποίηση για τη στέγαση δύο Δημοτικών Σχολείων, του 6ου και του 44ου, στο Ηράκλειο Κρήτης, προχώρησαν προχτές γονείς και μαθητές, απαιτώντας νέο και ασφαλές κτίριο για τα σχολεία τους. Το πρόβλημα ξεκίνησε, όταν, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης του υπάρχοντος σχολικού κτιρίου, αποκαλύφθηκε πρόβλημα στατικής επάρκειας: Εκτεταμένες φθορές σε κολόνες και οπλισμό, τέτοιες που το καθιστούν στατικά ανεπαρκές, παρά τις εκτιμήσεις και τις μελέτες μέχρι πρότινος ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.

Γονείς και μαθητές ζητούν την άμεση μεταστέγαση των δύο σχολείων σε ασφαλές κτίριο που θα πληρεί όλα τα κριτήρια για μια ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να βρεθεί λύση, απαιτώντας μάλιστα από το κράτος την άμεση εκκίνηση διαδικασιών ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων στην πόλη του Ηρακλείου, πριν - όπως σημειώνουν στο ψήφισμα της ΓΣ - οι εκπλήξεις γίνουν τραγικές...

Προχτές, γονείς και μαθητές έκαναν πορεία στο Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου παρέδωσαν ψήφισμα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία, όπου έκαναν συμβολική κατάληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ