Κυριακή 5 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μάχη κοινή για όλους τους εργάτες

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σε πανεργατική και έμπρακτη στήριξη στους κλάδους που πρωτοστατούν στην κρίσιμη αναμέτρηση με τη μεγαλοεργοδοσία καλεί το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του.

Την ανάγκη να δώσουν όλοι οι εργαζόμενοι από κοινού την κρίσιμη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εκφράζοντας καταρχήν την ολόπλευρη αλληλεγγύη και στήριξή τους στους κλάδους που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε πολύμορφες, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

«Η σύγκρουση αυτή με ορισμένους από τους ποιο ισχυρούς εργοδότες και μονοπώλια της χώρας μας και το αποτέλεσμα της αφορά όλη την εργατική τάξη» σημειώνει το ΠΑΜΕ. «Πρέπει άμεσα και αποφασιστικά να εκφραστεί η αλληλεγγύη, η κοινή δράση της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων», επισημαίνει.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ συνεχίζει: «Οι εργοδότες έχοντας την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και αξιοποιώντας την προδοτική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν επιδιώκουν μόνο να μη δώσουν αυξήσεις στους εργαζόμενους παρά τα προκλητικά και αμύθητα υπερκέρδη τους. Επιδιώκουν να καταφέρουν καίριο χτύπημα στο θεσμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που αποτελούσαν και αποτελούν μια ελάχιστη δικλείδα ασφαλείας. Δικλείδα που αποχτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε περίοδο μεγάλης κινητικότητας των εργαζομένων από ειδικότητα σε ειδικότητα, από κλάδο σε κλάδο και από χώρα σε χώρα.


Ταυτόχρονα, θέλουν να καταφέρουν πλήγμα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ που αυτό και μόνο δίνει τη μάχη της υπογραφής ουσιαστικών συλλογικών συμβάσεων.

Η σύγκρουση αυτή εξελίσσεται επίσης σε μια περίοδο που το ευρωπαϊκό κεφάλαιο μέσω των πολιτικών του εκφραστών στη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα αλλά και των εθνικών κυβερνήσεων, δείχνει με ακόμα πιο επιθετικές διαθέσεις τα δόντια του. Ακόμα χειρότερα φορολογικά - ασφαλιστικά - κατασταλτικά και εισπρακτικά μέτρα πάνω στα παλιά φορτώνει η κυβέρνηση στην "καμπούρα μας". Απάντηση θα πάρουν με ταξική ενότητα και αγώνα. Τα αποτελέσματα του αγώνα των εργαζομένων στον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, στο ΚΑΖΙΝΟ της ΠΑΡΝΗΘΑΣ στη "Ζώνη" και αλλού επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας και η μόνη επιλογή για τους εργαζόμενους είναι και αποτελέσματα φέρνει» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων. Και καταλήγει:

«Συντονισμένα και αποφασιστικά διεκδικούμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.

Μέτρα στήριξης των ανέργων.

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής στους τόπους εργασίας.

Ιατροφαρμακευτική φροντίδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ