Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΑΚ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
Ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας

Το σχέδιο της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού κατά 1.500 άτομα μέσω προγράμματος «εθελούσιας εξόδου» και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΕΣΑΚ Εμπορικής.

Προχτές, Πέμπτη, η εργοδοσία ανακοίνωσε μέτρα για την αναδιοργάνωση της Εμπορικής Τράπεζας. Τα μέτρα αυτά - πέρα από τη μείωση του προσωπικού - αποσκοπούν στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσω της ενίσχυσης του διευθυντικού δικαιώματος, της καθιέρωσης νέων συστημάτων αξιολόγησης των εργαζομένων για την επαγγελματική και μισθολογική τους εξέλιξη και άλλα. Ακόμα προβλέπεται το κλείσιμο 57 καταστημάτων και το ενδεχόμενο άνοιγμα 22, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιδίωξη της εργοδοσίας είναι να αντιμετωπίσει τις συνθήκες κρίσης και να αυξήσει τα κέρδη της ανά εργαζόμενο, να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της.

Η ΕΣΑΚ Εμπορικής τονίζει ότι τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πως της εξέλιξης αυτής έχουν προηγηθεί μια σειρά παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως η παραβίαση του ωραρίου, οι απλήρωτες υπερωρίες και άλλα. Ακόμα αναδεικνύει τις ευθύνες της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων που στήριξε την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής.

Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να μην ανεχθούν την ανατροπή των δικαιωμάτων τους, να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις και να διεκδικήσουν αγωνιστικά αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους, με πρώτο βήμα την απεργία του κλάδου στις 29 Ιούνη.

Εξόρμηση στα κεντρικά γραφεία

Εξόρμηση πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής στα κεντρικά γραφεία της Εμπορικής. Οι συνδικαλιστές μοίρασαν ανακοινώσεις και μίλησαν με τους εργαζόμενους τονίζοντας την ανάγκη οργάνωσης της πάλης σε ταξική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ