Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σήμερα στον «902 TV»

Απόψε στις 21.30 στον «902 TV» θα μεταδοθεί η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» σε επιμέλεια και παρουσίαση του Πάρη Μήτσου.

Το δεύτερο αφιέρωμα σε σχολή μουσικής (μπουζουκιού) γίνεται για το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Δάφνης και συγκεκριμένα για τους μαθητές του δεξιοτέχνη και δασκάλου Νίκου Κατσίκη .

Στην πρώτη ώρα βέβαια, ο Νίκος Κατσίκης, ένας από τους σημαντικότερους σημερινούς μπουζουξήδες, και όχι μόνο, παρουσιάζεται, αφηγείται την εικοσαετή πλέον πορεία του, τις συνεργασίες του με κορυφαίους καλλιτέχνες, αλλά παίζει και συνδυασμούς μουσικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών παλιών και νέων, Ανατολής και Δύσης. Είναι ένας από τους τέσσερις των Ρaστ με εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Στη δεύτερη ώρα ο Νίκος Κατσίκης κρατάει την κιθάρα και σύνολα μαθητών του, αγόρια και κορίτσια, παίζουν, συστήνονται και εντυπωσιάζουν με τις ικανότητες τους αλλά και τις γνώσεις τους για το μπουζούκι, το τραγούδι και το λαϊκό πολιτισμό. Η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» με τον Πάρη Μήτσου αυτή τη φορά είναι μια απόδειξη ότι υπάρχει ελπίδα, και ότι οι «πιτσιρικάδες» κρύβουν δύναμη - ταλέντο και αλήθεια. Αλλωστε, πιτσιρικάδες ήταν και στη δεκαετία του '50 ο Χιώτης, ο Μπέμπης, ο Σπόρος, ο Αγγέλου, ο Κωστάκης, ο Λάκης και άλλοι που «σφράγισαν» με την προσφορά τους την υπόθεση μπουζούκι και «Λαϊκό Τραγούδι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ