Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
«Οικόπεδο» με θέα... το κέρδος

«Η ΑΕΚ είναι ένα οικόπεδο που περιμένει να οικοδομηθεί. Δεν είμαστε πολυκατοικία. Γι' αυτό είναι ελκυστική». Στις φράσεις αυτές - του προέδρου στη ΠΑΕ, Ν. Θανόπουλου - αποτυπώνεται (εκτός της πρόσκλησης σ' ενδιαφερόμενους) η αλήθεια για κάθε «σωτήρα» - επιχειρηματία που εμπλέκεται στην ομάδα/εταιρεία (και γενικότερα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο). Οδηγός και πλαίσιο, χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη φιλάθλου συναισθήματος, για στρατηγικές και πολιτικές είναι τα συμφέροντα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και ο (σύντομα και τυπικά) μεγαλομέτοχος Ν. Νοτιάς, παρουσιάστηκαν - στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου - ως επαγγελματίες πολιτικοί σε κυβερνητική θέση κατά την προεκλογική περίοδο. Επιχείρησαν να «φωτίσουν την εικόνα», στόχευσαν στο συναίσθημα («η ΑΕΚ είναι ιδέα...», «παλεύουμε πάνω απ' όλα για τον κόσμο μας» κλπ). Προέβαλλαν αυτά που - και όπως - τους βολεύουν («μπήκαμε μπροστά στα δύσκολα», «παραμένουμε στα δύσκολα», «δεν υπάρχει άλλος», «όλες οι ομάδες χρωστάνε»).

Περίσσεψαν οι γενικολογίες (θα πάμε μπροστά), μίλησαν για λάθη από συναίσθημα. Και αξιοποίησαν την «παγκόσμια κρίση» για να αιτιολογήσουν τη στρατηγική επιλογή τους. «Οι εποχές που ζούμε επιτάσσουν όλες οι εταιρείες, άρα και οι αθλητικές, να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, που είναι πολύ σκληρά. Οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει. Αυτό σημαίνει ότι από τον πρόεδρο ως τον τελευταίο υπάλληλο πρέπει να υπάρχει συμμετοχή στα έσοδα και τα έξοδα» ανέφερε ο Ν. Θανόπουλος και συνέχισε:

«Φιλοσοφία μας είναι ένα συμβόλαιο που θα δίνει αυξημένα κίνητρα σε συνάρτηση με την πορεία της ομάδας. Τελειώσαν οι εποχές του παίρνω ένα μισθό και πάω σπίτι μου. Αυτό είναι Δημόσιο. Δεν υπάρχει Δημόσιο. Αν δεν το καταλάβουμε όλοι, τότε θα συσσωρεύουμε ελλείμματα και ζημιές. Στις συγκυρίες που ζούμε χρειάζεται κατανόηση. Περιμένω να τη βρω. Είναι το μόνο πλαίσιο που μπορεί να διασφαλίσει μέλλον στην ΑΕΚ».

Δηλαδή βάλτε όλοι πλάτη για να καλύψετε τα λάθη - χρέη μας. Τότε θα πάρετε κάποιο μικρό κομμάτι από τα κέρδη (που θα βγάλετε για) μας. Και εμείς θα ρεφάρουμε οικονομικά διατηρώντας την ιδιοκτησία μας. Οσο για το προπονητικό κέντρο (ιδιοκτησίας του Ν. Νοτιά) υποστήριξε ότι η ΑΕΚ θα πληρώνει αντίτιμο ίσο με αυτό που δίνει τώρα. Για άλλες «λεπτομέρειες» της σύμβασης παρέπεμψε στη ΓΣ (25/6).

Κατά τ' άλλα ο πρόεδρος στην ΠΑΕ μίλησε γενικά για διατήρηση του κορμού της ομάδας και ενίσχυση, βάσει των αιτημάτων του τεχνικού επιτελείου. Με το οποίο υποστήριξε πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων και απόλυτη στήριξή του. Εννοώντας πάντως - ουσιαστικά - μόνο τον Μπάγεβιτς, αφού «άδειασε» τον τεχνικό διευθυντή: «Ο κ. Μανωλάς δεν έχει δηλώσει επίσημα στην ΠΑΕ ότι παραιτείται. Εχει εκφράσει κάποιες ανησυχίες, του έχω πει ότι είμαστε εδώ. Οποιος μπορεί και αντέχει την πίεση αυτού που λέγεται ΑΕΚ, συνεχίζουμε. Οποιος δεν μπορεί φεύγει, αλλά και πάλι θα είμαστε φίλοι»...


Γ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ