Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«GA FERRIES» - ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ
Ανενόχλητος συνεχίζει να μην πληρώνει

Χωρίς μισθό από το Γενάρη οι ναυτεργάτες και οι υπάλληλοι στα γραφεία

Με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κλιμακώνεται ο αγώνας των ναυτεργατών στα πλοία της εταιρείας «GA FERRIES» του εφοπλιστή Αγούδημου για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ο εφοπλιστής είχε δεσμευτεί γραπτά στους ναυτεργάτες και σε όλους τους αρμόδιους ότι μέχρι την περασμένη Παρασκευή, θα είχε καταβάλει μέχρι φράγκο τα δεδουλευμένα που οφείλει από το Γενάρη στα πληρώματα και στους υπαλλήλους των γραφείων της εταιρείας του. Ωστόσο, ανενόχλητος και με τις πλάτες προσωπικά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Απ. Παπαληγούρα, αθέτησε την υπογραφή του.

Μετά από αυτή την χοντρή κοροϊδία, το Σάββατο ακινητοποιήθηκε από τους ναυτεργάτες και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ το πλοίο «ΜΑΡΙΝΑ» και χτες το πλοίο «ΡΟΔΑΝΘΗ» (τα δύο πλοία της εταιρείας που εκτελούν δρομολόγια). Επίσης χτες, με πρωτοβουλία των δύο ναυτεργατικών σωματείων, έγινε το μεσημέρι συγκέντρωση των πληρωμάτων στα γραφεία της ΠΝΟ. Σήμερα, πριν συγκεντρωθούν στο ΥΕΝ, οι ναυτεργάτες θα παρέμβουν ξανά στην ΠΝΟ, απαιτώντας συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και λήψη απόφασης για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πλευρά της ίδιας αυτής επίθεσης είναι και τα όσα αξίωσαν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές στη χτεσινή νέα διαπραγματευτική συνάντηση για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ακτοπλοΐας του 2009. Εκαναν λόγο για «μηδέν» αυξήσεις στη ΣΣΕ και απαίτησαν προκλητικά να επιδοτηθούν στο όνομα της κρίσης, από το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ) του ΝΑΤ, του οποίου το αποθεματικό, οι ίδιοι και η φιλοεφοπλιστική πολιτική, έχουν λεηλατήσει. Οι εκπρόσωποι των δύο ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ξεκαθάρισαν ότι το δίκιο θα κριθεί στους καταπέλτες, τη λύση θα δώσει ο απεργιακός αγώνας, με το πλαίσιο και την κοινή δράση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ