Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10381

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Ποινικοποιούν ακόμα και τις ανακοινώσεις των ταξικών συνδικάτων!

Κατά παραγγελία του εισαγγελέα Κέρκυρας, η αστυνομία καλεί τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για εξηγήσεις, για προκήρυξη του συνδικάτου που καταδίκαζε την απόλυση συνδικαλιστή και την τρομοκρατία στην πολυεθνική. Φοβούνται τη δράση των κομμουνιστών και των συμμάχων τους, γιατί είναι πρωτοπόροι στους αγώνες.


ΣΕΛ.  21

ΚΟΚΚΙΝΗ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ στις ευρωεκλογές

Σε συγκέντρωση νεολαίας στο Θησείο μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

*

Με οργή, με αγανάκτηση, με πνεύμα εκδίκησης και τιμωρίας, να πάνε οι νέες και οι νέοι στην κάλπη. Να τιμωρήσουν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν. Που τους στερούν τη μόρφωση και τη δουλειά, που τους κάνουν να ζουν στην ανασφάλεια του αύριο. Ποιοι έχουν το δικαίωμα να τους τιμωρήσουν; Τα παιδιά του εργάτη, του μισθωτού, του φτωχού αγρότη, που ο γονιός τους παλεύει σε ένα μικρομάγαζο για να τα βγάλει πέρα, του άνεργου που πήγε στο εργοστάσιο και το βρήκε κλειστό. Αυτά τα παιδιά έχουν ανασφάλεια για το αύριο, αισθάνονται αγανακτισμένα για τον κόπο των γονιών τους, και καλά κάνουν και αισθάνονται έτσι. Η αποχή δεν είναι τιμωρία. Από την αποχή θα χάσει η νεολαία, γιατί χάνει την ευκαιρία να τιμωρήσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Η κάλπη είναι μόνον ένας κρίκος στην αλυσίδα των αγώνων. Η νεολαία χρειάζεται και ισχυρό ΚΚΕ, και ένα καλά οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που θα συμμετέχει και η ίδια με κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


ΣΕΛ.  10  -  11

Η Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη στη ΝΕΤ και τον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, σήμερα, Τετάρτη, και ώρα 5 μ.μ.


Ολοι στη μάχη

Τιμωρία, σε αυτούς που σε κορόιδεψαν, σε αυτούς που σε παγίδεψαν. Σ' αυτούς που σου έκαναν το βίο αβίωτο. Τιμωρία στην ΕΕ. Τιμωρία στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Καμία χαμένη ψήφος. Η αποχή δεν είναι τιμωρία. Η συμμετοχή στην κάλπη να πάρει χρώμα κόκκινο. Το ΚΚΕ τους φοβίζει γιατί τους φοβίζει η δύναμη του λαού, η δύναμη της απειθαρχίας, της ανυπακοής, της ρήξης. Ούτε λεπτό για χάσιμο. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, να πάμε παντού. Στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στους μικρούς ΕΒΕ, στα χωριά, στη νεολαία. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρέπει να το κινήσει με ευθύνη του το κάθε χέρι. Να διακινηθεί στον προσωπικό, στο συναδελφικό, στον οικογενειακό περίγυρο. Να πάει παντού με τη φωνή μας. Τώρα, μιλάει το ΚΚΕ σύσσωμο. Αλλά η ευθύνη της νίκης του είναι και ατομική.



SOS! ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ
Στέλνουν δημότη Αρτας να ψηφίσει στην ... Ορεστιάδα

Τυχαίο λάθος ή μήπως άλλα υποκρύπτονται; Πολλά τα ερωτήματα για την υπόθεση.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ