Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς φαίνεται ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι διαφορετικά κόμματα, συμπλέουν στρατηγικά;

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συναποφάσισαν και υλοποίησαν όλες τις βασικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Εξειδίκευσαν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, μέσα από τη Στρατηγική της Λισαβόνας και τα Εθνικά Μεταρρυθμιστικά Προγράμματα, με οδυνηρές συνέπειες στο εισόδημα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Χειροκρότησαν και εφάρμοσαν τα μέτρα που καταπατούν βασικά δικαιώματα με αποτέλεσμα: Ανεργία, ακρίβεια, αυξήσεις κοροϊδίας σε μισθούς και συντάξεις, σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αντιδραστικές επιλογές σε βάρος της νεολαίας και των γυναικών. Αύξηση του χρόνου εργασίας, χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, της Υγείας, της Παιδείας. Ξεπούλημα στρατηγικών τομέων της οικονομίας, στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις τηλεπικοινωνίες. Ξεκλήρισαν χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες μέσα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Χτύπησαν τον αυτοαπασχολούμενο, τον μικρό επαγγελματία και βιοτέχνη. Υπόταξαν το περιβάλλον, το οξυγόνο του λαού, στην υπηρεσία της κερδοσκοπίας. Εκχώρησαν τις ακτές, τους ορεινούς όγκους, την ύδρευση, την «προστασία» του περιβάλλοντος στους ιδιώτες, χαρίζοντας τεράστια κέρδη σε λίγους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Ψήφισαν όλες τις επαίσχυντες Συνθήκες, ξεκινώντας από τη θεμελιακή Συνθήκη του Μάαστριχτ, με τις γνωστές 4 ελευθερίες - κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, εργαζομένων - η οποία σήμανε και την ολομέτωπη επίθεση του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Υιοθέτησαν, στο πλαίσιο της ΕΕ, το δόγμα του προληπτικού πολέμου των ΗΠΑ, προκειμένου η ΕΕ να επεμβαίνει πολιτικά και στρατιωτικά σε ολόκληρο τον κόσμο με δυνάμεις ταχείας αντίδρασης, πότε με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», πότε στο όνομα «διαχείρισης κρίσεων» ή και «ανθρωπιστικών αποστολών»! Ενίσχυσαν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του λαϊκού κινήματος. Συνυπέγραψαν την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 30% μέχρι το 2013 για την ενίσχυση του στρατιωτικού βραχίονα και των μηχανισμών καταστολής της ΕΕ. Παραπλάνησαν και παραπλανούν συνειδητά τον ελληνικό λαό, κρύβοντας την αλήθεια ότι η ΕΕ είναι Ενωση για τα συμφέροντα των λίγων, των ισχυρών και όχι για τα συμφέροντα των λαών.

Η ΝΔ είναι κυβέρνηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και αυτό το ζει ο λαός. Το ΠΑΣΟΚ ούτε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί, να προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση. Εχει την ίδια στρατηγική με τη ΝΔ, την ίδια πολιτική και σε θέματα ΕΕ και σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Δοκιμάστηκε επανειλημμένα και ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ούτε άλλαξε ούτε πρόκειται να αλλάξει! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δουλεύουν για τα μονοπώλια. Με την πολιτική τους προσφέρουν δυνατότητες για μεγαλύτερη καπιταλιστική κερδοφορία και συμμετοχή στη διανομή των αγορών. Ο καυγάς μεταξύ τους, για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής, «βγάζει λάδι» την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ όσες φορές βρέθηκαν στη θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας συμμετείχαν ενεργά στη λήψη των αντεργατικών, αντιλαϊκών επιλογών της ΕΕ, τις προώθησαν στην Ελλάδα, τις έκαναν νόμους και αποφάσεις του ελληνικού κράτους. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όταν βρίσκονται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάλι καλύπτουν πλήρως την ΕΕ, στρεφόμενοι δημαγωγικά ο ένας κατά του άλλου για δήθεν «ελλιπή» και «κακή» διαπραγμάτευση στην ΕΕ. Στην πράξη, και στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στο ελληνικό κοινοβούλιο σε βασικά και κρίσιμα για το σύστημα ζητήματα, δίνουν ο ένας χέρι βοήθειας στον άλλον, δημαγωγώντας ασύστολα, προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. Συμφωνούν και οι δύο σήμερα με τις βασικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις του «Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης της Οικονομίας» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ